Манифест Заедно срещу езика на омразата бе подписан днес в

...
Манифест Заедно срещу езика на омразата бе подписан днес в
Коментари Харесай

Манифест срещу езика на омразата подписаха дипломати и интелектуалци

Манифест " Заедно против езика на омразата " бе подписан през днешния ден в Министерския съвет от представители на дипломатическите задачи на страните членки на Международния алианс за възпоменание на Холокоста и хора от университетските среди.

Посланието на манифеста е да се резервира свободна от ненавист и назадничавост среда.

" Обединени, ние дефинираме нови правила, измежду които няма място за расизъм, за ксенофобия и назадничавост. Това е тежка борба, която се води всеки ден и не би трябвало да се отхвърляме ", съобщи Ирит Лилиан , дипломат на Държавата Израел в България, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вероятно знаете нашата сентенция, че някой, който избави една душа, избавя целия свят ", означи дипломат Лилиан и попита: " Ние можем ли да бъдем избавени, може ли нашите национални и самостоятелни души да бъдат избавени, да запазим общи полезности? ".

По думите на посланика би трябвало да научим децата си, че са неповторими индивиди, че в предишното в никакъв случай не е имало деца като тях. Да ги научим да не вредят на различен неповторим също като тях човек.

" Тези, които се пробват да ни накарат да ненавиждаме, са неприятни. Тези, които се пробват да създадат противоположното, би трябвало да бъдат приветствани ", сподели посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин.Той добави, че омразата не може да породи друго с изключение на ненавист, любовта може. 

„ Специални благодарности към кмета на София Фандъкова и заместника ѝ Чобанов, които направиха всичко по силите си в отговор на злополучното събитие, планувано за през днешния ден (Луковмарш - б.р.). Те са образец за положително ръководство с положителни цели пред лицето на омразата ”, разяснява от своя страна посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин.

На събитието бяха оповестени данни от проучване на Евробарометър, съгласно което повече от половината жители на Европейски Съюз не знаят нищо за Холокоста, не е дребна и тази част, които отхвърлят съществуването на Холокост. Като позитивно беше маркирано, че страната ни публично одобри формулировка против антисемитизма и има народен координатор за битка с антисемитизма - Георг Георгиев - заместник-министър на външните работи.

Според присъстващите на днешния конгрес е доста притеснително, че има Луковмарш, само че считат, че е добре, че има и анти Луковмарш, което демонстрира, че има баланс в обществото.

Георгиев счита, че омразата не може да бъде борена с друга ненавист. Според него българският народ, въпреки претърпял и мрачни времена, е запазил в себе си оная искра на схващане за какво би трябвало да бъде търпелив. Грозно маргинални детайли се появяват и мърсят нашата среда, само че те са тук, с цел да ни припомнят къде не би трябвало да се връщаме, добави националният координатор за битка с антисемитизма.

Няма по какъв начин с езика на ненавист да вървим напред – нито в персоналния си път, нито в историята. Затова политическата борба на днешното време е борбата на истината. Затова споделяме „ не ” на омразата, „ не ” на ксенофобията, „ не ” на антисемитизма - тъй като те ни пречат да вървим напред ”, сподели Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на министър-председателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР