Мани Пакяо спечели суперсблъсъка с Кийт Търман в Лас Вегас.

...
Мани Пакяо спечели суперсблъсъка с Кийт Търман в Лас Вегас.
Коментари Харесай

Неостаряващият Пакяо нанесе първа загуба на Търман

Мани Пакяо завоюва суперсблъсъка с Кийт Търман в Лас Вегас. Двамата се изправиха един против различен в борба за купата на Световната боксова асоциация в полусредна категория. 40-годишният филипинец за следващ път потвърди на всички, че има още какво да даде на спорта и направи доста мощен мач, като най-после завоюва по точки след 12-рундова тежка борба. Така той нанесе първата загуба на Търман в професионалната му кариера.

Още през цялото време Пакяо даде поръчка, че излиза за победа и в първия рунд прати противника си в нокдаун. Търман обаче съумя да се съвземе и продължи борбата.

Въпреки това филипинецът остана по-активният от двамата боксьори. Това бе изключително видно в 10-ия рунд, в който той безусловно гонеше противника си по кръга и не спираше да му нанася удар след удар, само че Търман още веднъж не се даде.

В последна сметка мачът стигна до цялостните 12 рунда и спечелилият трябваше да бъде избран от съдийските карти. Те обаче бяха в интерес на Пакяо - 115-112, 115-112 и 113-114. Така ветеранът записа 62-ата си победа на професионалния кръг (39 с нокаут, 7 загуби и 2 равенства). 30-годишният Търман пък за пръв път усети усета на загубата (29 победи, 22 с нокаут и 1 загуба).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР