Мангото е една от културите, които фермерите в Австралия отглеждат.

...
Мангото е една от културите, които фермерите в Австралия отглеждат.
Коментари Харесай

Австралийски учени проучват как да рециклират хранителните отпадъци

Мангото е една от културите, които фермерите в Австралия отглеждат. Всяка година в така наречен Северна територия се създават десетки хиляди тонове от този плод.Фермерите в региона на Дарвин споделят, че сезонната работа ражда плодове, само че не всеки път носи средства, тъй като не съумяват да продадат продукцията си.
Влагаме доста запаси. Това е единственият ни годишен приход. Но, когато видиш изгубената продукция, се натъжаваш. И парите ти са свършили.
Муй Кийв Ма, производител на манго

Изследователи от университета " Чарлз Дарвин " пробват да се оправят с разхищението на храни, включително тези, създадени във фермите. Те проучват по какъв начин посредством новите технологии да рециклират боклуци от селскостопанската промишленост и да ги трансфорат в нови артикули, като да вземем за пример храна за домашни любимци.
Разхищението на храна е огромен проблем. Влагаме доста първични материали в храната. Ако не стигне до рафта в магазина, разноските за производителите са много високи. Разглеждаме по какъв начин да се възползваме повече от реколтата за по-дълго.
Пол Бърк, NT Farmers Association

Оценки демонстрират, че към 14 хиляди тона манго отиват на боклука всяка година. Но вместо това, може да се преизползват и да усилят облагите на фермите. А това е от изгода освен за бизнеса, само че и за околната среда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР