Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент –

...
Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент –
Коментари Харесай

Борисов: Ще гарантираме евроатлантическата ориентация на България


Манфред Вебер, ръководител на най-голямата партия в Европейския парламент – Европейската национална партия, дойде в България, с цел да поддържа ГЕРБ на идните избори за Народно заседание. Той е специфичен посетител на предизборно събитие „ По-силни от рецесиите! ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ”, в което взе участие и водачът на партията Бойко Борисов. Събитието се организира в зала 3 на НДК.

„ Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развиване на България. Много пъти ме попитаха за какво сме дружно със Съюз на демократичните сили. Защото Съюз на демократичните сили изведе България от комунизма по пътя на Европа и евроатлантизма. Кръговете, кръгчетата и корупцията направиха по този начин, че част от тази партия да се преобразува в други партии и силата на Съюз на демократичните сили понижа в интерес на социалистите. За наслада, тогава се явихме ние и с помощта на ГЕРБ, употребявайки опита, мъдростта, а и слабостите, в този момент сме дружно, с цел да подсигуряваме на България евроатлантическата ориентировка и да вършим добрини за народа ”, откри конференцията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Докараха страната до злополука ”, сподели Делян Добрев. „ Промяната “ ни докара до такава степен, че 38% от хората в България споделят, че ще спестят от храна или от топло. Дотам ни докара смяната. Над 18% инфлация, над 50% повишаване на питателните артикули, в енергийните запаси, линия на беднотия над 540 лева, а близо милион и половина са под нея ”, разяснява още Добрев.

ндрей Новаков акцентира, че „ смяната се е случила, само че тя е злокобна ”. Той даде образец с инфлацията, която в еврозоната е 9 %, а у нас е 18. По време на ГЕРБ тя е била 2, 4%. „ България ще изхарчи 7 милиарда повече в сравнение с е изкарала. Страната ще натрупа и 31 милиарда нов дълг. Заемите ще тежат на орисите на децата след нас ”, сподели Новаков. По думите му страната не може да си разреши повече опити, тъй като страната няма 9 живота.

„ За случилото се има аргументи и има ясни създатели. Причините – лъжата, политическата шмекерия, арогантността, неграмотността и политическото принуждение. Авторите – може да видите лицата им по пътищата на страната. Несгодите са урок, който би трябвало да научим и да не позволяваме това да се повтори. Преди рецесиите преди всичко би трябвало да се оправим с политическата, би трябвало да върнем разговора, професионализма и ясната отговорност в Народното събрание. България има потребност от мощно държавно управление ”, съобщи на събитието Томислав Дончев.

България е в обстановка да се питаме по какъв начин ще преодолеем вредата в обществените финанси. Ще се оправим, само че не за 1, а за 4 години, няма да се подвигат налозите, само че ще би трябвало по-добра събираемост. Имаме запас в непотребните разноски, които направиха предходните ръководещи. Другото е да спрем кражбите. Не сме просто антикризисен екип, можем да предложим рационализация в образованието ”, акцентира Дончев.

Изключително доста се веселя, че мога да бъда тук с вас измежду другари. Изключително се веселя, че съм тук дружно с нашия общоприет секретар на най-голямата партия в Екологичен потенциал – ЕНП Атанасис Стаколас. Ние сме тук, с цел да ви предадем едно обръщение – Ние в ЕНП, в Европа, в Екологичен потенциал имаме потребност от вас и сме ваши сътрудници и другари, обърна се към симпатизантите и членовете на ГЕРБ Манфред Вебер.

България и всички ние стоим пред едно историческо решение сега. Изборите, които предстоят, ще се проведат в извънредно сложна обстановка. Както към този момент казахме, рецесията пораства, имаме инфлация, имаме войната в Украйна, мобилизацията, която прави обстановката доста тежка. Така че молбата ми към вас и всички български жители е: Моля ви идете и гласувайте, продължи Вебер.

В такива несигурни времена е извънредно значимо кой ще поеме отговорността. В този случай ние би трябвало да се обърнем към един сигурен сътрудник, какъвто е ГЕРБ и Бойко Борисов, тъй като неговата партия по време на нейното ръководство донесе непоклатимост. Трябва да се уповаваме на опита, да се обърнем към един почитан сътрудник, който знае по какъв начин и може да носи отговорност. По време на моите многократни диалози с държавното управление на господин Борисов съм се убедил, че може да поеме тази отговорност и знае по какъв начин да се оправи, както към този момент сподели, и с финансови, и с стопански рецесии. Добре е да се уповаваме на опита и сигурността, добави Вебер.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР