Манфред Вебер беше избран в Брюксел за лидер на групата

...
Манфред Вебер беше избран в Брюксел за лидер на групата
Коментари Харесай

Вебер оглави групата на ЕНП в европарламента, Ковачев сред заместниците му

Манфред Вебер беше определен в Брюксел за водач на групата на групата на ЕНП в Европейския парламент. Андрей Ковачев от ГЕРБ е определен от евродепутатите от ЕНП за един от неговите 10 заместници, оповестиха от пресцентъра на Европейският парламент.

Групата на ЕНП се състои от 177 евродепутати, като през днешния ден за нейни членове са признати и трима нови членове от Словакия. Така ЕНП към този момент ще има 180 депутата.

Днешното съвещание се ръководеше от досегашния ръководител на групата Джозеф Дол.

В речта след избора си Вебер сложи два значими акцента за работата на ЕНП: нуждата от единодушие и нововъведение в дейностите на християн-демократическите партии, както и ориентировка към бъдещето и нововъведенията.

" Не желая американците и китайците да дефинират нашето бъдеще и разпоредбите , по които живеем. Искам да пребивавам в свят, в който европейците ще дефинират разпоредбите ", сподели Вебер.

Вторият акцент в словото му бе върху идентичността и полезностите в Европа.

" Ние би трябвало да спрем да приказваме технократски, бюрократично, ние би трябвало да отговорим на въпроса - по какъв начин да съвместим националната горделивост с европейските полезности ", съобщи водачът на групата на групата на ЕНП в Екологичен потенциал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР