Маневрите ще включват действия по маскиране на разполагането им от

...
Маневрите ще включват действия по маскиране на разполагането им от
Коментари Харесай

Русия започна учение с междуконтинентални балистични ракети Ярс, участват 3000 военни

Маневрите ще включват дейности по маскиране на разполагането им от непознати спътници и други разследващи средства, добави ведомството. Учението е в границите на проекта за подготовка на Ракетните войски със стратегическо предопределение. Ще бъдат употребявани и дронове с друга трансформация.

Руското министерство на защитата не посочи докога ще продължат ученията и не загатна дали са планувани каквито и да било на практика тествания. Ракетите " Ярс " са способни да носят нуклеарен заряд междуконтинентални балистични ракети с обсег от към 11 000 километра, прецизира Българска телеграфна агенция. Те са в основата на стратегическите ракетни сили на Русия.

Разпространено от съветското министерство на защитата видео демонстрира камиони, носещи ракетите, които излизат от военна база за осъществяване на патрул.

Също във вторник военният министър на Русия Сергей Шойгу направи ревизия на военни фабрики в Челябинска и Кировска области, които създават артилерийски снаряди и ракети. Руското министерство на защитата заяви, че шефовете на фабриките са докладвали за напъните си да усилят производството.

Снимка: БТА

Междувременно Москва разгласи, че повече да дава на Съединени американски щати предварителна информация за ракетните си тествания, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато съветските военни стартират учения с мобилни установки за изстрелване на способни да носят нуклеарни бойни глави междуконтинентални балистични ракети в Сибир, демонстрирайки мощната нуклеарна дарба на страната на фона на сраженията в Украйна.

Снимка: БТА

Рябков сподели, че Москва е прекратила всевъзможен продан на информация с Вашингтон, откакто преди този момент прекрати присъединяване си в последния останал контракт за ограничение на нуклеарните въоръжения със Съединени американски щати. Наред с данните за настоящето положение на нуклеарните сили на двете страни, юридически постоянно всеки шест месеца според контракта, страните в него обменяха и предварителна информация за ракетните си тествания. Такива предизвестия бяха значителен детайл от стратегическата непоклатимост десетилетия наред, като позволяваха на Русия и Съединени американски щати вярно да интерпретират взаимните си стъпки и да подсигуряват, че нито една от двете страни няма да схване неправилно едно ракетно тестване за ракетно нахлуване.

Снимка: БТА

Руското външно министерство в началото заяви, че Москва ще продължи да предизвестява Съединени американски щати за планувани образователни тествания на балистичните си ракети, само че изказването на Рябков показва неочаквана промяна на курса.

" Няма да има предизвестия въобще ", сподели Рябков, запитан дали Москва ще спре също да предизвестява за планувани ракетни тествания.

" Всички предизвестия, всевъзможен тип предизвестия, всички дейности по контракта ще бъдат прекратени и няма да се правят без значение от позицията на Съединени американски щати ", сподели съветският заместник-министър на външните работи.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР