Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море

...
Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море
Коментари Харесай

Руски военен шеф: Маневрите на САЩ в Черно море целят да разделят Русия и Европа с малка война

Маневрите и заплашването от страна на Съединени американски щати в Черно море целят да разделят Русия и Европа с дребна война, за резултатите от която Вашингтон не се интересува. Това сподели по телевизия "  Русия-24 "  Константин Гаврилов, началник на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията.

„ Струва ми се, че главната цел на Съединени американски щати и режима в Киев, който в този момент не знае какво да прави, е как да се отклони вниманието от проблемите вътре в Украйна. А за американците това е да разделят Европа и Русия чрез дребна война. Те не се вълнуват какви ще бъдат резултатите. Затова са всичките тези маневри и заплашванията ", сподели той.

Дипломатът акцентира, че Москва не се поддава на сходни провокации, а управлението на страната и Министерството на защитата знаят за всичко и управляват обстановката.  " Можем умерено да преговаряме, да убеждаваме, до момента в който пристигна един миг, в който те [западните страни] ще си изгубят мозъка и главите. Ние вършим всичко, с цел да не пристигна този миг ", заключи Гаврилов.

На 10 ноември съветското министерство на защитата заяви, че корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати са пристигнали за присъединяване в многонационалните учения, провеждани от взаимното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа в Черноморския район. Според Министерството на защитата във водите са навлезли разрушителя с управляеми ракети Porter, танкера John Lenthall l и кораба на щаба на Военноморски сили на Съединени американски щати Mount Whitney, който замина за Средиземно море на 15 ноември след приключването на учението.

Според Министерството на защитата на Руската федерация сходни дейности се трансформират в дестабилизиращ фактор в района, като дна от задачите им е военното развиване на територията на Украйна. Руските въоръжени сили непрестанно наблюдават обстановката, увериха от Министерството на защитата. Руският президент Владимир Путин означи, че дейностите на западните страни в Черно море надвишават избрани граници.

Превод: " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР