Манекен, изглеждащ досущ като служител на реда, се появи на

...
Манекен, изглеждащ досущ като служител на реда, се появи на
Коментари Харесай

Срещу високата скорост на пътя: Манекен, облечен като полицай пази пловдивско село

Манекен, изглеждащ съвсем като чиновник на реда, се появи на основната улица в пловдивското село Гълъбово, осведоми Българска национална телевизия. Местните хора се принудили на акцията, с цел да респектират преминаващите с висока скорост коли. Жителите на селото упорстват и за създаване на легнали служители на реда, с цел да бъдат предотвратени пътни произшествия.
Инициатор на акцията е Георги Фичев. Магазинът му е ситуиран на основната улица в село Гълъбово и той е очевидец на голям брой рискови обстановки.
Георги Фичев: " Проблемът беше, че от доста време се стараем да ни извърнат внимание, защото в селото се кара извънредно бързо, АТВ-та, кросови мотори, леки коли, надвишават с пъти позволената скорост ".
Така на основната улица се появил манекена Иван, гледащ строго през слънчевите си очила.
Георги Фичев: " Привързан е със синджир за дувара, поставена е маската, с цел да може да се избяга резултата от това елементарно да бъде разпознат, че е манекен. Спазил съм всички условия, с почит и към контролните органи, с почит и към община Куклен ".
След появяването на манекена водачите намалявали скоростта и даже слагали защитни колани. В първите дни някои поданици дори поздравявали Иван.
Мария Примова - гражданин на с. Гълъбово: " Сутринта излизам от у дома, поглеждам и споделям: този господин не е спал, с цел да може да пристигна тука да наглежда придвижването ".
Красимир Кюллиев: " Не можах да го видя даже, а ето го служителя на реда, да, еми забавно е, да ".
Борислав Благоев: " Има внимание в този момент, обикновено е и би трябвало да го има, тъй като тука съществено някой път минават с по-високи скорости ".
Хората организирали и подписка за слагане на изкуствени неравности по улиците.
Спас Кисьов - кметски наместник на с. Гълъбово: " От община Куклен представител пристигна, има план направен, който се работи по него, на три места ще има сложени по този начин наречените легнали служители на реда ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР