Манекен, изглеждащ досущ като служител на реда, се появи на

...
Манекен, изглеждащ досущ като служител на реда, се появи на
Коментари Харесай

Срещу високата скорост на пътя: Манекен, облечен като полицай пази пловдивско село

Манекен, изглеждащ съвсем като чиновник на реда, се появи на основната улица в пловдивското село Гълъбово. Местните хора се принудили на акцията, с цел да респектират преминаващите с висока скорост коли. Жителите на селото упорстват и за създаване на легнали служители на реда, с цел да бъдат предотвратени пътни произшествия.

Инициатор на акцията е Георги Фичев. Магазинът му е ситуиран на основната улица в село Гълъбово и той е очевидец на голям брой рискови обстановки.

Георги Фичев: " Проблемът беше, че от доста време се стараем да ни извърнат внимание, защото в селото се кара извънредно бързо, АТВ-та, кросови мотори, леки коли, надвишават с пъти позволената скорост ".

Така на основната улица се появил манекена Иван, гледащ строго през слънчевите си очила.

Георги Фичев: " Привързан е със синджир за дувара, поставена е маската, с цел да може да се избяга резултата от това елементарно да бъде разпознат, че е манекен. Спазил съм всички условия, с почит и към контролните органи, с почит и към община Куклен ".

След появяването на манекена водачите намалявали скоростта и даже слагали защитни колани. В първите дни някои поданици дори поздравявали Иван.

Мария Примова - гражданин на с. Гълъбово: " Сутринта излизам от у дома, поглеждам и споделям: този господин не е спал, с цел да може да пристигна тука да наглежда придвижването ".

Красимир Кюллиев: " Не можах да го видя даже, а ето го служителя на реда, да, еми забавно е, да ".

Борислав Благоев: " Има внимание в този момент, обикновено е и би трябвало да го има, тъй като тука съществено някой път минават с по-високи скорости ".

Хората организирали и подписка за слагане на изкуствени неравности по улиците.

Спас Кисьов - кметски наместник на с. Гълъбово: " От община Куклен представител пристигна, има план направен, който се работи по него, на три места ще има сложени по този начин наречените легнали служители на реда ".

До построяването на легналите служители на реда, манекенът Иван ще остане на пост.

Репортер: Галена Паскова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР