Мандатоносителите ни информираха за разговорите досега, заяви Христо Иванов след

...
Мандатоносителите ни информираха за разговорите досега, заяви Христо Иванов след
Коментари Харесай

Христо Иванов: Май ще има кабинет, ДБ ще реши дали да участва с министри

Мандатоносителите ни осведомиха за диалозите до момента, съобщи Христо Иванов след диалозите с Българска социалистическа партия. Предмет на диалозите бяха промени в контрактуваната стратегия. Това е в действителност втори опит на първия мандат. Стъпваме на всичко контрактувано при първия мандат. Ние сме по-скоро в ролята да вземем информация. Ключовият въпрос е да се откри метод за реализиране на баланс сред Политическа партия и Има Такъв Народ.

Има потребност страната да избегне подтикване към избори. Има политически и стопански опасности - сигурността, опазването на здравето. От тази позиция гледаме на шанса държавно управление с трети мандат на нещо, което би трябвало да се поддържа.

Нарастват възможностите за държавно управление, виждаме. Вероятно ще би трябвало малко повече време, с цел да протекат процесите. Търпение, професионализъм и може и да успеем да имаме държавно управление

Ние ще решим по какъв метод и каква тъкмо поддръжка да дадем, когато стане ясна цялата конфигурацията. Казали сме към този момент, че гледаме на третия мандат като на медиатор. Ако мандатоносителят се придържа към формулата, доколкото този мандат ще реконструира и ще отдаде дължимото на Политическа партия, това ще е е добра база да обсъдим поддръжка. Но на база на тия критерии, изясни Христо Иванов.

Всички наши хипотези са на масата, на този стадий няма смисъл от спекулации, изясни Иванов на въпрос дали е допустимо Демократична България да даде поддръжка, само че не и министри в възможния кабинет.

Тези, които считат, че политическата рецесия ще се реши през избори, бъркат. Може би се стремят зимата да изкараме през няколко политически рецесии, с цел да каже Борисов през пролетта - виждате ли, че не можете без мен, съобщи ген. Атанас Атанасов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР