Мандатът за съставяне на ново правителство в рамките на 47-я

...
Мандатът за съставяне на ново правителство в рамките на 47-я
Коментари Харесай

ОБРАТ: БСП води преговори за кабинет с ИТН и ДПС

Мандатът за сформиране на ново държавно управление в границите на 47-я парламент може и да бъде изпълнен. Сензационният поврат е почнал със серия срещи на шефа на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който взе досието от президента Румен Радев, не с кого да е, а с депутати от ИТН и Движение за права и свободи, научи извънредно Lupa.bg.

Днес алените се събират на съвещание на Националния съвет, който би трябвало да вземе решение какво да прави с нея след приключването на цяла седмица сделки с досегашните сътрудници на Българска социалистическа партия във властта - Продължаваме промяната и Демократична България след трагичното следващо овакантяване на Има Такъв Народ от масата за диалози. По наша информация обаче редом с тях вървели сделки на напълно разнообразни начала с въпросните депутати на Слави Трифонов, а и с фрагменти от Движение за права и свободи.

Сигурни в сюжета социалисти разкриха още пред медията ни, че въпреки да не са станали директни очевидци, совалки от " Позитано " 20 са били пратени предходната седмица, а към този момент и през актуалната, и до ГЕРБ. А главният инженер бил Свиленски.

Нещо повече, из коридорите на партийната централа на Столетницата се върти твърдоглав слух, че Нинова през днешния ден щяла да приготви другарите си за

бленуваната още през 2017 година необятна коалиция на " националното единодушие "

в името на това и тя да остане във властта, и с причините, че тя не може да бъде оставена да се търкаля по жълтите павета в миг на грандиозна инфлация, енергиен колапс на общоевропейско равнище и война на по-малко от 500 километра от крайбрежията на България.

Информаторите ни настояват още, че Нинова е била ясна и безапелационна - съгласна е държавно управление сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ и Има Такъв Народ да се сформира, само че единствено при положение, че резервира вицепремиерския си пост.

В случай, че сглобката проработи, левицата ще се опита да задържи мандата при себе си до началото на идната седмица - след бузлуджанския събор тази събота.

Въпреки че и общественият министър Георги Гьоков през вчерашния ден изясни, че възможностите за сформиране на нов Министерски съвет под крилото на Българска социалистическа партия са оскъдни, социалистите въпреки всичко и през днешния ден умуват дали да върнат досието празна или с предложение за министър председател.

В същото време от понеделник и четиримата министри на партията във властта започнаха стремително медийно наличие с бомбастични данни, че да вземем за пример, има растеж на руснаците туристи у нас (по Христо Проданов - б.р.), че ще санкционират заведения с санкции до 25 000 лв. за продажба на " божествен газ " (Корнелия Нинова - б.р.), а фермерите имат да получават над 3 милиарда лв. (по Иван Иванов - б.р.).
ТЕМА преди 4 часа 1341 преди 19 часа 5756 преди 20 часа 5467
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР