Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране, не виждам

...
Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране, не виждам
Коментари Харесай

Божанков: Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране

Мандатът в Българска социалистическа партия няма научен късмет за осъществяване, не виждам съображение да бъде арестуван. Това съобщи пред самостоятелният народен представител Явор Божанков.  

„ Доскоро бях уверен, че Българска социалистическа партия твърдо стои зад машинния избор, твърдо счита да се бори с домашното принуждение и твърдо стои зад правосъдната промяна. Сега виждаме, че 2 политически сили не поддържаха законодателството против домашното принуждение – „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия. В комисия Движение за права и свободи, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” се опълчиха на приемането на правосъдната промяна. По същия метод стоят нещата и с машинния избор, който стана двоен книжен избор, а машините станаха принтери. Това приказва за цялостна преориентация на Българска социалистическа партия. Целта е влизане в „ хартиената коалиция ”, съобщи Божанков.

„ На идващите избори ще завоюват тези, които съумеят да се обединят, окрупнят и в ляво, и в дясно. В ляво към този момент приказват за обединявания, в дясно също приказват за обединяване сред Политическа партия и Демократична България. Очевидно това е пътят. Парламент със 7 или 8 политически партии е проблем ”, счита депутатът.

Проблем, съгласно него, е също, че  главните тематики като Шенген, Еврозоната, правосъдната промяна остават в областта на декларациите на всички политически сили, само че напрактика вършели тъкмо противоположното.

Божанков разяснява, че се е надявал третия мандат да го получат или Демократична България или БВ.

„ Те имат най-малко 10-15% късмет да осъществят нещо. За страдание мандат на Българска социалистическа партия значи единствено едно – директни избори ”, сподели Божанков.

Той изясни, че предходната седмица е изготвил план на решение за премахване на водача на „ Възраждане ” като ръководител на Комисията за българите в чужбина, само че това решение е било подкрепено само от Демократична България. „ Вчера и Политическа партия се свързаха с мен и споделиха, че желаят да го поддържат ”, изясни Божанков.  

„ Сигналите, които излъчва Българска социалистическа партия, са за държание вид „ Възраждане ”. Дори имат общи начинания, общи конституционни тъжби, общи подписки на народни представители от двете групи. Това е обезпокоително за една съвременна лява партия. Линията е неверна ”, сподели Божанков.

Той разяснява и тематиката с оръжията за Украйна. Вчера авторитетните издания „ Ди Велт ” и „ Политико ” оповестиха, че България е доставяла на Украйна гориво и оръжия от руската ера още при започване на войната, само че е пазила това в загадка.

„ За всички е ясно, че в случай че износът на военна продукция е повишен от 1 на 6 милиарда – дестинацията е пределно ясна ”, безапелационен бе Божанков.

„ България е заела вярната страна на историята, към този момент публично с решение на Народно събрание. Преди – малко срамно, тъй като беше по втория метод. Но истината няма по какъв начин да не си проправи път. Горд съм, че България е бил основен фактор в удържането на съветската инвазия. За страдание имаше интервал, в който ставаше по този втори метод ”, уточни той.

По тематиката правосъдна промяна, Божанков разяснява, че е направена, вкарана в правна комисия, само че, за жалост, не е получила поддръжка. „ Единствено Политическа партия и Демократична България демонстрираха предпочитание да стигне до гласоподаване ”, означи Божанков.

Той разяснява, че и преди сегашния основен прокурор, е имало същите проблеми в правосъдната система. „ Имаме повторения с повече от десетилетия на едни и същи проблеми в държавното обвиняване и правосъдната система. Тяхното решение минава тъкмо с този законопроект ”, сподели Божнаков.

Той насочи рецензия, че в сряда Народно събрание е изгубило през целия ден за основаване на комисия за случая NEXO. „ Парламент с небосвод 1-2 седмици живот, загуби през целия ден за гласоподаване на комисия с политическа цел, а не в гласоподаване на законопроикти по Плана за възобновяване, не по незабавен проблем ”, добави Божанков.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР