Мандатът на Мария Габриел е неуспешен. Това определи единодушно гласуване

...
Мандатът на Мария Габриел е неуспешен. Това определи единодушно гласуване
Коментари Харесай

След гласуване: Мандатът на Габриел е неуспешен. ПП-ДБ иска да реализира втория заедно с ГЕРБ-СДС

Мандатът на Мария Габриел е несполучлив. Това дефинира единомислещо гласоподаване на депутатите в Народното събрание. 226 души гласоподаваха " за ", а един се въздържа.

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ са подготвени да осъществят втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС. Това разгласи ген. Атанас Атанасов от трибуната на Народното събрание.

„ Облачен ден за българската народна власт. Дали слънцето ще пробие зависи от тази зала. Иначе ще последва градушка “, сподели Атанасов и удостовери готовността на ПП-ДБ общо осъществяване на мандата.

„ Национален с ГЕРБ-СДС. Премиер - взаимноприемлива кандидатира, излъчена от ГЕРБ-СДС. Запазване на сегашната конструкция на Министерски съвет. Това не е покана за договаряния, това е предложение с израз на подготвеност да осъществим уговорките, които обществено поехме преди 9 месеца “, сподели Атанасов.

Изказването на Атанасов беше последвано от бурни овации, само че в саркастичен аспект. 

„ Много желаех да има държавно управление “, сподели водачът на ГЕРБ

„ Вие да се молите, а вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС да се смеят. Единственото, което може да Ви обезпечи втори мандат е да предложите Борисов за министър председател. Наистина Ви скърбя “, обърна се зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски към Атанас Атанасов и декларацията на ПП-ДБ.

„ Това угодничество на парламентарната ви група, на гласоподавателите ви не съм вярвал, че ще видя “, сподели Свиленски.

„ В политиката най-важното нещо е да си спазваш думата ”, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков от парламентарната естрада.

Те желаят да се съблюдават уговорките, които са поели взаимно преди 9 месеца

„ Вие не разбирате ли, че в политиката, както и в живота, значимото е да си спазиш думата. Всяко деяние да го правиш от възприятие за дълг. Няма да влизам в преговорни процеси. Има едно съглашение, което изисква промяна на правосъдната система не на хартия. Всичко е поставено в съглашението, в което има транспарантен развой. В това съглашение е тематиката за службите, които 30 години не работят за българските жители. Ако регулаторите, правосъдната система и службите не бъдат оправени, не сме постигнали европейска страна. Преди 9 месеца говорихме за 18 месеца ръководство. Трябва да си спазвате думата “, обърна се Кирил Петков към ГЕРБ-СДС.

„ Имаме ли воля да създадем крачка напред или ще гледаме цирковете на Има Такъв Народ, измените на „ Възраждане “, попита Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР