Мандатът на 44-тото Народно събрание не бе лек, от първите

...
Мандатът на 44-тото Народно събрание не бе лек, от първите
Коментари Харесай

Дариткова: Надяваме се, че в следващия парламент ще има много повече консенсус

Мандатът на 44-тото Народно заседание не бе лек, от първите дни на идващото ГЕРБ ще постави старания за възобновяване на естествения разговор сред партиите и сред другите институции.
Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация за края на 44-тия парламент.
 Дариткова: Българска социалистическа партия саботира държавното управление, Нинова лобира за ваксини Дариткова: Българска социалистическа партия саботира държавното управление, Нинова лобира за ваксини
„ Системният бойкот, който Българска социалистическа партия прави на всички дейности на държавното управление, както във връзка с ограниченията срещу разпространяването...
" През последната 1 година милиони бяха принудени да трансформират метода си на живот и да одобряват това, което през днешния ден назоваваме нова нормалност. Борбата с COVID- 19 живота си изгубиха стотици лекари, медицински сестри и медицински личен състав, все пак българската здравна система съумя да устои на натиска ", сподели още доктор Дариткова. Към тях тя прибави и медиците от Националния действен щаб.
" В моменти на сходни тествания българското общество се нуждае от единение и съгласие. Като израз на другите групи в обществото българският парламент е мястото, където разликите би трябвало да бъдат обрисувани, само че и да бъдат надскочени. 44-тото Народно заседание не постоянно беше на равнището на провокациите ", добави доктор Дариткова, представена от Фокус.
Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че през последните 4 години депутатите в българския парламент постоянно са отправяли обиди към един към различен. " Често забравяме, че обиждайки политическите си съперници, забравяхме, че наскърбяваме и тези, които са дали своят вот за тях. Въпреки това не трябва да пропущаме моментите, в които бяхме единни. Успяхме да проведем сполучливо председателство на Съвета на Европейски Съюз ", сподели тя. По думите й депутатите са били единни за изключителното състояние и на тематика обучение.
" Надяваме се, че идващият парламент е ще има доста повече консенсус. Това ще зависи от напъните на всеки един депутат. Проблемите и провокациите пред страната ни няма да отминат след изборите и в края на предизборната акция. Ще прикани всички вас да мислите и за дните след изборите, тъй като след изборите тези, които ще получат доверието на българския народ, ще би трябвало да носят отговорността за ръководството на страната, престижа на институциите.
 Бойко Борисов: Хората ни избират, с цел да работим (ВИДЕО) * Бойко Борисов: Хората ни избират, с цел да работим (ВИДЕО)*
" Хората ни избират, с цел да работим! Разкриваме нови работни места. Повишаваме приходите. Влязохме в Европейския банков съюз. Модернизирам...
Няма партия, която да е в положение да ръководи сама и която да бъде самодостатъчна. От първите дни на идващия парламент ГЕРБ ще постави старания за възобновяване на естествения разговор както сред партиите, по този начин и сред другите институции ", съобщи още доктор Дариткова. Тя посочи, че ГЕРБ е подготвена да заплати политическата цена за това и изрази вяра в идващия парламент да надскочи тяснопартийния интерес.
" Уважаеми сътрудници, макар своите дефекти 44-тото Народно заседание съумя да извърши своите функционалности. То излъчи държавно управление и се съобрази с настройките на болшинството в българското общество. Управляващото болшинство на ГЕРБ и " Обединени патриоти " не разреши да бъде сменен вотът на българските гласоподаватели и извърши уговорките.
Заедно осигурихме постоянна политическа среда. Убедена съм, че можехме да създадем доста повече. Искам да благодаря на нашите сътрудници от " Обединени патриоти " и на всички народни представители, които подкрепяха нашите законодателни оферти. Благодаря и на опозицията ", съобщи още доктор Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР