Мандарините доказано са едни от най-полезните плодове, които можем да

...
Мандарините доказано са едни от най-полезните плодове, които можем да
Коментари Харесай

Кой не бива да яде мандарини

Мандарините потвърдено са едни от най-полезните плодове, които можем да си похапваме през студените месеци от годината. Те изобилстват от витамини, минерали и други субстанции, които са значими за организма на човек.

За страдание обаче има група хора, на които не се предлага да прекаляват с потреблението на този плод. Дори да решат да си похапнат, би трябвало да е в границите на рационалното, тъй като в противоположен случай могат да се сблъскат с нежелателен дискомфорт.
Защо някои хора не е целесъобразно да употребяват мандарини? Зимен млечен крем с вкусни мандаринки
Сезонът на мандарините към този момент и тук и всичко в близост ухае на коледа и цитрусови плодове. Но ние можем освен да ги хапваме по този начин, само че и да...

Мандарините са богати на B, P, K, D, съдържат минерали, калций, магнезий и калий. Да не забравяме да споменем, че те са и превъзходен антидепресант. Още, щом ги помиришем, ние незабавно се сещаме за тези празнични дни, в които настроението ни е приповдигнато, а атмосферата към нас, повече от приятна.

Според прочут диетолог дребните деца, които са под 2-3 години, не трябва да употребяват от плода, защото той може да им аргументи алергична реакция. Цитрусите не се предлагат и на хора, страдащи от проблеми с панкреаса, гастрит, язва, колит и други. Възможно е киселината в мандарините още повече да раздразни стомаха им и да усетят засилен дискомфорт.

Ако въпреки всичко не можете да устоите на сочността на оранжевия плод, пробвайте няколко резенчета, само че не трябва да се увличате в потреблението му. При дребните деца обаче е целесъобразно да не прибързвате с предлагането на цитруса. Можете да го замените с различен плод, от който наследниците да извлекат също толкоз потребни субстанции.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР