Manchester Airports Group (MAG) потвърди намерението си да участва в

...
Manchester Airports Group (MAG) потвърди намерението си да участва в
Коментари Харесай

Manchester Airports Group потвърди участието си в търга за отдаване на концесия на летище София



Manchester Airports Group (MAG) удостовери желанието си да взе участие в търга за употреба на летище София, заяви публично английската компания.

MAG, която ръководи летища " Манчестър ", " Станстед " и Ийст Мидландс " в Обединеното кралство, съобщи, че офертата й ще бъде подкрепена от китайската строителна компания BCEG - компанията, работеща с MAG по английския план Airport City за летището в Манчестър.

Тръжната процедура за употребата на летище София беше стартиран от българското държавно управление на 5-ти юли.

Чарли Корниш, основен изпълнителен шеф на MAG, съобщи: " Летищата сплотяват света и работят като значими стопански катализатори както за районните, по този начин и за националните стопански системи в които оперират и се надяваме да ни бъде дадена опция да предоставим на българските жители световен портал от международна класа, който те заслужават.

" Вече предприехме забележителен размер от работа във връзка с тази опция и имаме ясна визия за това по какъв начин предоставим нашия опит и световна маршрутна мрежа за летище София, като го създадем сравнимо с това на други летища от най-голям международен клас. Искаме да осигурим директна интернационална съгласуваност с България, която да подтиква туризма и икономическия напредък ", акцентира изпълнителният шеф на MAG.

Британският транспортен министър Крис Грейлинг също поддържа кандидатурата на MAG, като съобщи: " MAG влага солидно в своите летища в границите на Обединеното кралство, като компанията е постигнала пореден и резистентен напредък. Имам удоволствието да поддържа тяхната оферта за шерване на този триумф и за летище София и благонадежден летищен оператор като MAG е вярната компания, която да влага в България, защото Англия се стреми да укрепи икономическите си връзки ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР