Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 от Манчестър Сити у дома

...
Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 от Манчестър Сити у дома
Коментари Харесай

Манчестър Сити взе градското дерби, дръпна с 11 точки

Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 от Манчестър Сити вкъщи в среща от 16-ия кръг на британската Висша лига.

Мачът стартира с по-продължително притежаване на топката от страна на Сити, като отборът на Хосеп Гуардиола сътвори повече положения за гол през първата част на 175-ото дерби сред двата отбора.

Габриел Жезус и Лерой Сане пропуснаха да вкарат в 17-ата и 42-ата минута, само че единствено една по-късно Давид Силва откри резултата. Испанецът се възползва от зле отбита от Лукаку топка след корнер и от метър-два я вкара в мрежата. Радостта на гостите продължи единствено 4 минути и в продължението на първата част Маркъс Рашфорд изравни, получавайки топката зад тила на защитата на Сити след неточност на Фабиан Делф.

" Гражданите " още веднъж поведоха в 54-ата минута, когато Отаменди се възползва от поредна неточност в защита на Ромелу Лукаку, пратил топката в гърба на собствен съотборник, и от близко вкара за 2:1.

Десет минути по-късно резултатът можеше да стане 3:1, когато Силва изведе Сане, само че подаването му бе изчистено пред връхлитащ футболист на Сити. Де Бройне също се размина с трети гол във вратата на Юнайтед, само че Де Хеа отби удара му в корнер.

Четвърт час по-късно грешникът при първия гол за Юнайтед - Делф още веднъж сбърка, само че Рашфорд не съумя да се възползва и да изравни, само че постави началото на заключителен напън на домакините. Минути по-късно на терена се появи Златан Ибрахимович, а малко по-късно " алените дяволи " желаеха дузпа за рухване на Ерера в наказателното поле.

Върхът на напъните за тъждество на Юнайтед за тъждество бе в 85-ата минута, когато Лукаку и Мата поредно не съумяха да преодолеят вратаря на Сити Едерсон.

" Гражданите " придвижиха играта в половината на противника в последните минути, а Бернардо Силва на два пъти пропусна да реши всичко.

Двата манчестърски гранда не престават да водят в класирането, само че задатъкът на Сити към този момент е 11 точки, а " жителите " нямат загуба от началото на сезона към този момент 16 мача - 15 победи (14 поредни) и тъждество.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР