Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Атлетико Мадрид в осминафиналния

...
Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Атлетико Мадрид в осминафиналния
Коментари Харесай

CR7 изравни негативно постижение, но подобри друг рекорд на Касияс

Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Атлетико Мадрид в осминафиналния мач реванш от Шампионска лига и по този метод „ алените дяволи “ отпаднаха от шампионата.

Вечерта беше още по-ужасна за Кристиано Роналдо, тъй като за едвам трети път в своята кариера, в мач от Шампионска лига той не съумя да насочи нито един удар по посока на съперниковата врата.

Другите два мача от Шампионска лига в кариерата на португалеца, в които той не е съумял да насочи нито един удар по посока на вратата на противниковия тим а през 2003 година сред Манчестър Юнайтед и Панатинайкос и през май 2011 година сред Реал Мадрид и Барселона.

Кристиано Роналдо може да се похвали с 25 гола във вратата на Атлетико Мадрид, само че в реванша от осминафиналите на Шампионската лига на “Олд Трафорд” освен не се разписа, само че и не насочи нито един удар. Това се случи на звездата на Манчестър Юнайтед едвам за трети път в кариерата му в мач, в който играе цялостни 90 минути, и за първи от 2011 година, когато носеше екипа на Реал Мадрид и не стреля нито един път към вратата на Барселона. През 2003 година пък Роналдо остана без удар в мача сред Манчестър Юнайтед и Панатинайкос.

Любопитен факт е, че Кристиано и Лионел Меси за втора поредна година отпадат още на осминафиналите в Шампионската лига. През предишния сезон португалецът беше отстранен с Ювентус от Порто, а Меси и Барселона се провалиха против ПСЖ. Преди това двете мегазвезди не бяха стигали по едно и също време до четвъртфиналите в шампионата за последно през 2005 година.

Роналдо въпреки всичко записа и достижение, с което ще се гордее. Той към този момент е рекордьор по брой изиграни минути в Шампионската лига. Досега над всички по този индикатор беше Икер Касийяс с 15 908 минути. Рекордът на именития пазач на Реал Мадрид падна в 47-ата минута на дуела сред Манчестър Юнайтед и Атлетико. CR7 има 6 мача повече от своя някогашен съотборник на “Сантиаго Бернабеу” в ШЛ - 183 против 177 за Касийяс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР