Манчестър Юнайтед стигна до драматична победа с 2:1 като гост

...
Манчестър Юнайтед стигна до драматична победа с 2:1 като гост
Коментари Харесай

Защитник спаси Юнайтед от срам срещу последния

Манчестър Юнайтед стигна до трагична победа с 2:1 като посетител на опашкаря Шефилд Юнайтед в мач от IX кръг на британската Висша лига.

Крайният бранител Диого Далот избави „ алените дяволи “ от нов позор със страховит гол в 77-ата минута.

Преди това Скот Мактоминей откри в 28-ата, само че в 34-ата направи дузпа, от която Оливър Макбърн изравни.

Срещата стартира с минута безмълвие в памет на умрелия именит някогашен футболист на гостите сър Боби Чарлтън, а наставникът им Ерик загар Хаг заложи на пробен състав заради неналичието на съвсем цялостен тим играчи.

В центъра на отбраната бяха завърналият се това лято Джони Еванс и някогашния капитан Хари Магуайър, като ляв защитник действаше Виктор Линдельоф, до момента в който двойка вътрешни халфове бяха Скот Мактоминей и новото попълнение Софиан Амрабат.

„ Остриетата “ се възползваха и започнаха доста мощно мача, осъществявайки домашен напън, довел до 2 ранни спасявания на Андре Онана.

Впоследствие „ алените дяволи “ се окопитиха и на собствен ред имаха 2 шанса, само че при първия Маркъс Рашфорд не сполучи, а при втория Расмус Хойлунд се размина на сантиметри от това да засече пред голлинията.

В 28-ата минута Мактоминей обаче не сгреши. Шотландският национал, вкарал и двата гола в добавеното време за още по-драматичния триумф над Бърнли (пак с 2:1) в предходния мач, овладя в наказателното поле пас на Бруно Фернандеш, след което без закъснение прати топката в мрежата.

Не след дълго обаче точно Мактоминей игра с ръка в наказателното поле на гостите. Оливър Бърн осъществя доста майсторски отсъдената дузпа и изравни в 34-ата минута - 1:1.

Този резултат се резервира до почивката, след която „ алените дяволи “ заиграха много по-агресивно и се настаниха трайно в половината на новаците като Амрабат удари греда с мощен шут от отдалеченост.

Въпреки това обаче чистите голови положения съвсем липсваха преди да пристигна 77-ата минута, когато след една постепенна офанзива топката стигна до Диого Далот.

Португалският национал получи пред дъгата на пеналта и с акуратен изстрел я прати в горния ляв ъгъл на вратаря, с цел да донесе триумфа на своите.

След него Манчестър Юнайтед събра 15 точки и заема 8-о място във краткотрайното класиране.

Шефилд остава закотвен на дъното със единствено точка като към този момент е в серия от 5 провали.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР