Манчестър Юнайтед срази Лийдс Юнайтед с 6:2 в мач от

...
Манчестър Юнайтед срази Лийдс Юнайтед с 6:2 в мач от
Коментари Харесай

Луд мач за Ман Юнайтед и успеха с 6:2 срещу Лийдс

Манчестър Юнайтед съкруши Лийдс Юнайтед с 6:2 в мач от 14-ия кръг на британската Висша лига.

Малко откакто стартира втората минута Бруно Фернандеш подаде на Скот Мактомини пред наказателното поле при бърза офанзива. Шотландецът стреля компактно по земя в левия ъгъл на вратата на Меслие за 1:0.

В идната минута Мактомини беше изведен от Марсиал самичък против вратаря и с диагонален удар вкара топката за 2:0.

Двете попадения успокоиха домакините, до момента в който гостите от Лийдс започнаха да владеят повече топката. Това даде опция " алените дяволи " да създадат серия от рискови контри.
Снимка: БГНЕС  Луд мач за Ман Юнайтед и триумфа с 6:2 против Лийдс
В 19-ата минута Патрик Бамфорд вкара топката във вратата на Де Хеа, само че се оказа с метър в засада при блокиран удар на Родриго.

В 20-ата минута Бруно Фернадеш направи резултата 3:0. Португалецът стреля като засече избита топка от крайници на Марсиал.

Футболистите на Лийдс продължиха да нападат и сътвориха няколко нелоши положения, които по някаква случайност не доведоха до гол.

Шведът Виктор Линдельоф се записа измежду голмайсторите в 37-ата минута. Лю Шоу извърши корнер отляво. Марсиал продължи топката на близката греда и Линдельоф изникна пред голлинията и разстреля Меслие.

Все отново гостите съумяха да вкарат попдение преди почивката. В 41-ата минута Лиам Купър засече с глава топката след корнер, изпълнен отляво от Рафиня.

През второто полувреме играта продължи да бъде доста открита и динамична. Момчетата на Биелса продължиха да играят доста атакуващо и да основават положения. От друга страна домакините контраатакуваха убийствено и също държаха напрегнат Меслие.
Снимка: БГНЕС  Луд мач за Ман Юнайтед и триумфа с 6:2 против Лийдс
Веднага след възобновяване на играта Марсиал съумя да излезе самичък против вратаря със захождане отляво, само че не уцели рамката.

В 52-ата минута Дан Джеймс се хвърли за дузпа, само че получи жълт картон. Само след три минути Бруно Фернандеш не съумя да уцели вратата след удар с глава от близко след корнер.

Наложи се и Давид Де Хеа да демонстрира класата си след ужасно избавяне на удар от близко на Родриго.

В 66-ата минута Даниел Джеймс направи резултата 5:1. Той получи извеждащо подаване от Скот Мактомини отляво, потегли към центъра и вкара с диагонален удар.

След още три минути Антони Марсиал се стропили в наказателното поле след прикосновение с Паскал Стойк. Антъни Тейлър се замисли надълбоко в продължение на няколко секунди и уточни бялата точка. Бруно Фернандеш с подскочното си деяние хвърли вратаря в десния му ъгъл и стреля в опразнената част на вратата за 6:1.

Играчите на Лийдс не се тормозиха и в 73-ата минута Стюърт Далас стреля мощно и тъкмо от границата на наказателното поле, намалявайки за 6:2. Топката се оказа отвън обсега на Де Хеа.

В 80-ата минута Хари Магуайър блокира удар на Харисън. Преди това Фред се намеси при центрирането на Алиоски. След корнера Лю Елинг стреля с глава в навън.
Снимка: БГНЕС  Луд мач за Ман Юнайтед и триумфа с 6:2 против Лийдс
Резервата Кавани също можеше да означи в 85-ата минута. Негов удар и добавка на Джеймс бяха избавени с опитност от Меслие. Вратарят избави и сложен удар с глава на Магуйър след корнер.

В 90-ата минута Харисън не можа да вкара от близко след удар отдясно. Топката мина до лявата греда на Де Хеа. При идната офанзива Меслие избави не доста мощен удар на Меслие.

В добавеното време Скот Мактомини напусна контузен, откакто промените на Манчестър Юнайтед бяха изчерпани.

След този триумф Манчестър Юнайтед излезе на трето място с 26 точки и по-добра голова разлика от Евертън. " Червените дяволи " са на пет точки от водача Ливърпул и отсрочен мач с Бърнли. Момчетата на Солскяер имаха единствено 6 гола вкъщи през сезона преди този дуел.

Лийдс Юнайтед държа топката през 60% от времето. Тимът е на 14-а позиция със 17 точки и е на 7 точки над зоната на изпадащите. тимът на Марсело Биелса отнов взе участие в извънредно зрелищен дуел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР