Манчестър Юнайтед спечели визитата си на Реал Сосиедад в Торино,

...
Манчестър Юнайтед спечели визитата си на Реал Сосиедад в Торино,
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед громи в Лига Европа

Манчестър Юнайтед завоюва визитата си на Реал Сосиедад в Торино, в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа.

Двубоят завърши при резултат 0:4. Точни за спечелилите бяха Маркъс Рашфорд, Даниел Джеймс и Бруно Фернандеш, който се разписа на два пъти.

За испанците присъединяване заради травми не взеха Сола, Фернандес, Сангали и Моя, до момента в който в лазарета на гостите останаха Фил Джоунс и Погба.

Снимка: БГНЕС  Манчестър Юнайтед громи в Лига Европа
Гостите в последно време са надалеч от най-хубавите си дни, откакто в последните си пет дуела те записаха три равенства и две победи.

Днес обаче те бяха на висота.

Първото полувреме стартира гневно и за двата отбора, като те се втурнаха в офанзива, като че ли забравяйки за дейностите си в защита.

Ситуации и пред двете порти не липсваха, само че те по този начин и не водеха до ранно разкриване на резултата, както изглеждаше, че ще се случи.
Снимка: БГНЕС  Манчестър Юнайтед громи в Лига Европа
В огромен дебитор за гостите се трансформира Маркъс Рашфорд, който пропиля две отлични благоприятни условия за осъществяване на попадение. С течение на дуела той се изнерви от пропуските си, като напълно спря да подава на своите съотборници. И Фернандеш, и Джеймс чакаха пасове в основни моменти от офанзивите на " алените дяволи ", само че не ги получаваха.

Реал Сосиедад отговаряше с пробиви на Оярсабал и центрирания от левия фланг на Янузай.

Исак се опитваше да се включи в нахлуване непосредствено през центъра, само че постоянно бе блокиран навременно от бранителите пред себе си.
Снимка: БГНЕС  Манчестър Юнайтед громи в Лига Европа
В 26-ата минута, след съществено недоразумение в отбраната на символичните домакини, вратарят и бранителите си попречиха взаимно, топката попадна у Фернандеш, който от близка отдалеченост, а и пред опразнената врата, нямаше по какъв начин да пропусне и даде преднина на отбора си.

Сосиедад опита да отговори неотложно с акция по лявото крило, само че в решителния миг Грийнууд съумя да избие с гръмък шпагат, за което получи поздравленията на съотборниците си и одобрителния взор на Солскяер.

До равнене преди паузата не се стигна и англичаните се отдръпнаха в отмора с гол преднина.

В 58-ата минута Фернандеш вкара второто си попадение в мача. Той се разписа след ефектно двойно подаване, като прати по техничен метод топката в долния ляв ъгъл на вратаря на Сосиедад.

От испанския тим претендираха за засада на звездата на Юнайтед и ситуацията беше прегледано чрез системата ВАР. Все отново засада нямаше и голът беше зачетен.

В 65-ата минута всякаква конспирация в срещата беше заличена. Хендерсън подаде бързо към Фред, а той реши да прати кълбото през целия терен към Рашфорд, извеждайки го лице в лице с Ремиро.
Снимка: БГНЕС  Манчестър Юнайтед громи в Лига Европа
Рашфорд най-накрая съумя да се разпише, като в жанр " Анри ", с превъзходен фалцов удар повиши на 3:0.

Алгуасил опитва всичко допустимо, с цел да спре стремежа на противника, а в това време и отборът му да стигне най-малко до едно почетно попадение. Извършените от експерта смени обаче не помогнаха това да се случи.
Снимка: БГНЕС  Манчестър Юнайтед громи в Лига Европа
Нещо повече - в последните секунди на постоянното време Даниел Джеймс реализира нескончаем пробив по десния фланг, след което стреля точно за крайното 0:4.

Така се обрисува много протоколен, а за какво не и протяжен реванш на Театъра на фантазиите... Който обаче е виждал какви ли не обрати и страсти, тъй че почитателите въпреки всичко могат да се надяват на вълнуващи 90 минути и в ответния конфликт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР