Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 дербито от 15-ия кръг на

...
Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 дербито от 15-ия кръг на
Коментари Харесай

Шоуто се получи: Юнайтед удари Арсенал в зрелище на "Емиратс"

Манчестър Юнайтед завоюва с 3:1 дербито от 15-ия кръг на Висшата лига с Арсенал. Срещата на " Емиратс " предложи куп страсти на феновете, които с изключение на четирите гола, станаха свидетели на доста любопитни обстановки и пред двете порти. За информация - двата отбора сътвориха общо 41 положения пред двета порти, 33 от които бяха пред тази на Давид де Хеа.

В последна сметка обаче футболът е игра на голове и отборът на Жозе Моуриньо се поздрави с 3-ите точки, като към този момент имa 35 на второто място във краткотрайното класиране. " Дяволите " са на 5 зад лидера Сити, който е и с мач по-малко. " Артилеристите " пък са 5-и с 28.  

Двубоят стартира по ослепителен метод за гостите. Още в 4-ата минута Погба пусна към Антонио Валенсия, който със мощен шут откри резултата. Само седем по-късно Юнайтед нанесе своя втори удар. Лукаку подаде към Марсиал, който незабавно изведе Лингард самичък против Чех. Английският национал не трепна и вкара за 2:0.

След гола " артилеристите " последователно започнаха да играят по-смело в предни позиции и ситуациите пред Де Хеа заваляха. В 32-ата минута лондончани като по знамение не стигнаха до гол. Първо Ашли Йънг изби топката от голлинията след удар от фаул на Йозил. Секунди по-късно Лаказет се разноски в наказателното поле, само че ударът му се отклони от Де Хеа и по-късно от гредата. Топката се озова в Джака, който пропусна от превъзходна позиция.

До края на полувреме Йозил, Рамзи, Белерин и Колашинац също пропуснаха отлични благоприятни условия за гол. В последна сметка до почивката подобен не падна и двата отбора се отдръпнаха при резултат 2:0 в интерес на Манчестър Юнайтед. 

Арсенал стартира вихрено второто полувреме и в 49-ата минута Лаказет осъществя от близко след пас на Рамзи. Малко-по-късно тимът на Арсен Венгер можеше да изравни, само че Де Хеа се отличи с двойно избавяне. Той отрази първо удар на Лаказет, а по-късно спря при добавката и Санчес.

" Артилеристите " продължиха да нападна, до момента в който Юнайтед разчиташе на контраатаки. При една такава Погба нахлу в наказателното поле на домакините и подаде към Лингард, който на празна врата вкара втория си гол. Малко по-късно френският халф влезе жестоко в краката на Белерин и бе изпъден с пряк червен картон.

До края на срещата Арсенал направи всичко по-силите си да се върне в мача, само че по този начин и не съумя да пробие защитата на Манчестър Юнайтед.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР