Манчестър юнайтед спечели гостуването си на Уест Бромич, но за

...
Манчестър юнайтед спечели гостуването си на Уест Бромич, но за
Коментари Харесай

"Юнайтед" удържа щурма на "Уест Бромич" и спечели като гост

Манчестър юнайтед " завоюва гостуването си на " Уест Бромич ", само че за следващ път през сезона не убеди с представянето си. " Червените дяволи " се постановиха с 2:1 на " Дъ Хоутърнс ", макар че в края на дуела трябваше да стопират стремежа на домакините. Ромелу Лукаку и Джеси Лингард се разписаха прди почивката, а голът за " дроздовете " означи Гарет Бари.

Преди срещата мениджърът на " Уест Бром " Алън Пардю се надяваше на позитивен резултат, разчитайки на традицията. От настоящите британски управител точно Пардю има най-вече победи против Моуриньо – три, колкото и Марк Хюз. Специалния обаче резервира отличната си успеваемост против отбори от зоната на изпадащите. Португалецът в никакъв случай не е губил в такива дуел, като има 16 победи и четири равенства.

Жозе Моуриньо направи няколко промени в титулярния си състав, като Андер Ерера се завърна за сметка на юношата Мактоминей, а Маркъс Рашфорд размени Антони Марсиал. На загрявката пък се контузи Люк Шоу и по този начин Ашли Йънг стартира като ляв бранител. " Юнайтед " държеше надзор над мача и имаше самодейността през първата част.

По-голямото владеене на топката обаче не водеше до чисти положения пред вратата на Бен Фостър. " Уест Бромич " беше доста добре проведен в отбрана и на няколко пъти направи положителни контраатаки, само че в тях липсваше последното подаване.

В рамките на осем минути сред 27-ата и 35-ата " алените дяволи " подвигнаха оборотите и стигнаха до два гола, които им разрешиха да работят много по-спокойно. Първо Маркъс Рашфорд центрира чудесно в наказателното поле, а там Лукаку се разписа, откакто се беше пласирал добре сред Джони Евънс и Киърън Гибс.

FULL-TIME West Brom 1-2 Man Utd

The visitors survive a late scare as Lukaku & Lingard do the damage before half-time#WBAMUNpic.twitter.com/zZmNXA7V9D
— Premier League (@premierleague) December 17, 2017

Белгийският таран се разписа за втори следващ дуел, а попадението му беше безусловно копие на попадението против " Борнмът " през седмицата. Лукаку обаче не се зарадва поради огромните рецензии към себе си в последно време.

Десетина минути преди почивката " Юнайтед " означи и втори гол, като имаше огромна доза шанс. Джеси Лингард шутира по диагонала, като изстрелът не изглеждаше рисков, само че рикошет в крайници на Хегази промени траекторията на топката и я направи неспасяема за Фостър.

На почивката Пардю пусна в игра ветерана Гарет Бари вместо Клаудио Якоб и " дроздовете " минаха в скица 4-4-2. Играта на домакините фрапантно се усъвършенства поради наличието на Бари, който доста добре организираше дейностите на своите.

 И Дядо Коледа изгледа дуела на
© Reuters

И Дядо Коледа изгледа дуела на " Дъ Хоутърнс ".

" Уест Бром " беше по-активен и до 60-ата минута направи няколко рискови офанзиви. В 72-ата минута " Юнайтед " се отърва " изсъхнал " от една обстановка, при която останаха подозрения за дузпа. Йънг изблъска Джеймс Маклейн, гардирайки топката, в обстановка, при която ирландецът щеше да стигне първи до кълбото преди Давид Де Хеа.

Шест минути след противоречивото състояние " Уест Бром " стигна до гол, с който понижи резултата. Бари се оказа най-добре пласиран в наказателното поле и след малко безредие съумя да прокара топката зад Де Хеа – 1:2.

За ветерана това беше първи гол, влизайки като запаса от повече от 18 години. За последно Бари се беше разписал в мач, в който не е титуляр през април 1999 година в дуел сред " Астън Вила " и " Нотингам Форест ", или преди 6812 дни.

До края на дуела " дроздовете " бяха отборът, който имаше самодейността и на няколко пъти беше покрай изравнителен гол. Де Хеа още веднъж се прояви с значими намеси, с цел да резервира трите точки на " Юнайтед ".

С успеха " алените дяволи " резервираха второто си място, като са на 11 точки зад водача " Манчестър сити ". " Уест Бром " е 19-и с едвам 14 точки, на две от избавителната зона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР