Манчестър Юнайтед се възползва от грешката на Манчестър Сити и

...
Манчестър Юнайтед се възползва от грешката на Манчестър Сити и
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се възползва от грешката на Манчестър Сити

Манчестър Юнайтед се възползва от грешката на Манчестър Сити и редуцира разликата от водача в класирането на Висшата лига. „ Червените дяволи “ се постановиха с 2:0 при семейството на Хъдърсфийлд от 26-ия кръг на британското състезание. Попаденията за водения от Жозе Моуриньо тим осъществиха Ромелу Лукаку и Алексис Санчес през второто полувреме.

В съпоставяне със загубата с 0:2 от Тотнъм в предходния кръг, през днешния ден мениджърът на „ алените дяволи “ Жозе Моуриньо бе направил много промени в състава. Една от тях бе да остави на пейката рекордната покупка на отбора Пол Погба, който се показа едва против „ шпорите “, за сметка на 21-годишния Скот Мактоминей.

Още в началните минути домакините овладяха самодейността, само че все пак мъчно стигаха до чисти голови положения пред противниковата врата.

Джеси Лингард насочи прекрасен удар от границата на наказателното поле на Хъдърсфийлд в 8-та минута, само че Йонас Льосъл избави.

Една от най-хубавите благоприятни условия за Юнайтед пристигна в 27-ата минута, при която новото попълнение Алексис Санчес стреля рисково от границата на наказателното поле, само че стражът на Хъдърсфийлд Йонас Льосл сподели забележителен инстикт и избави. В последна сметка първото полувреме приключи без попадения 0:0.

Ромелу Лукаку и Алексис Санчес комбинираха между тях в 47-та минута, след което чилиецът стреля, само че ударът му бе блокиран.

Минута по-късно Санчес центрира от фаул в наказателното поле на Хъдърсфийлд, където се получи безредие, само че топката бе изчистена.

Резултатът на „ Олд Трафорд “ бе открит в 55-ата минута, а създател на попадението бе Ромелу Лукаку, за който това бе 19-и гол от началото на сезона. Белгийският национал се разписа, засичайки центриране отляво на завърналия се измежду титулярите Хуан Мата.

Съдията Стюарт Атуел свири дузпа за Манчестър Юнайтед в 67-та минута. Хуан Мата подаде към Алексис Санчес, който бе фаулиран от Хефеле в наказателното поле на Хъдърсфийлд. Именно пострадалият застана зад топката и макар че в началото Льосъл отрази ударът му, топката още веднъж се върна при него и този път чилиецът не сбърка, реализирайки дебютния си гол с екипа на Юнайтед.

След днешния триумф отборът на Жозе Моуриньо събра актив от 56 точки, заемайки втората позиция в класирането, на 13 пункта от водача Манчестър Сити, който по-рано през днешния ден приключи наедно 1:1 при визитата си на Бърнли. Хъдърсфийлд пък остава в рисковата зона – на предпоследното 19-о място с 24 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР