Манчестър Юнайтед се спаси като по чудо от голям резил

...
Манчестър Юнайтед се спаси като по чудо от голям резил
Коментари Харесай

Юнайтед едва се спаси от голям резил за ФА Къп

Манчестър Юнайтед се избави като по знамение от огромен срам за ФА Къп. Червените дяволи завоюваха след дузпи против Ковънтри с 4:2 и се класираха за финала на шампионата. Там те ще срещнат, който през вчерашния ден отстрани Челси. Двата отбора играха на финала и през предишния сезон и Сити завоюва трофея.. Първият е през 1884 и 1885 година, когато Блекбърн Роувърс побеждава Куинс Парк.

Юнайтед летеше към рекорден 22-и край във ФА Къп, откакто водеше с 3:0 до 71-ата минута. Скот Мактоминей даде преднина на отбора в 23-та минута, а Хари Магуайър усили задатъка в добавеното време на първата част. Бруно Фернандеш се разписа за 3:0 в 58-та минута.

Тимът от Чемпиъншип обаче направи незабравим поврат. Елис Симс понижи в 71-та минута с удар отблизо разстояние и осем по-късно подаде на Калъм О’Хеър, чийто шут рикошира в защитник на Юнайтед и влетя в мрежата на символичните посетители. В петата минута на добавеното време Ковънтри получи и дузпа, която Хаджи Райт осъществя за 3:3.

Тимът на Ерик Тен Хаг позволи и четвърти гол – в 121-ата минута на продълженията. Това попадението на Виктор Торп обаче беше анулирано поради засада и се стигна до дузпи.

Каземиро пропусна първата дузпа, а Ковънтри получи задатък след два осъществени удара. Диого Далот, Кристиан Ериксен, Бруно Фернандеш и Расмус Хьойлунд обаче поправиха грешката на бразилския халф, а О’Хеър и Бен Шийф пропуснаха за Ковънтри.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР