Манчестър юнайтед се смъкна драстично в класацията на Форбс за

...
Манчестър юнайтед се смъкна драстично в класацията на Форбс за
Коментари Харесай

"Манчестър юнайтед" се смъкна в класацията на най-скъпите клубове

Манчестър юнайтед " се смъкна фрапантно в класацията на " Форбс " за най-скъпите спортни клубове в света. Английският футболен тим пропада с четири места и е шести, като е оценен на 3.81 милиарда $. Година по-рано цената на " Юнайтед " беше 4.12 милиарда $.

За четвърта поредна година тимът по американски футбол " Далас каубойс " оглави класацията. Петкратният притежател на " Супербоул " в Националната футболна лига (НФЛ) бележи растеж от 4% и е оценен на 5 милиарда $.

" Далас " е първият състезателен клуб, който минава тази граница, като оперативните доходи на тима са 365 милиона $.

Втори е бейзболният " Ню Йорк янкис ", който е оценен на 4.6 милиарда $. Отборът от " Мейджър лийг бейзбол " бележи растеж от 15% по отношение на година по-рано, което е най-вече от всички клубове в класацията. Трети и четвърти са испанските футболни грандове " Реал " (4.24 милиарда долара) и " Барселона " (4.02).

The World's Most Valuable Sports Teams (via @Forbes)

1. @dallascowboys / $5B
2. @Yankees / $4.6B
3. @realmadrid / $4.24B
4. @FCBarcelona / $4.02B
5. @nyknicks / $4B
6. @ManUtd / $3.81B
7. @Patriots / $3.8B
8. @Lakers / $3.7B
9. @warriors / $3.5B
T10. @Giants & @Dodgers / $3.3B pic.twitter.com/JMrlTC9giQ
— SportsCenter (@SportsCenter) July 22, 2019

Клубовете от НФЛ още веднъж преобладават, само че броят им в класацията понижава от 29 на 26.

Футболните тимове в първите 50 се усилват с един до осем, като място намират още " Байерн " (3.02), " Манчестър сити " (2.69), " Челси " (2.58), " Арсенал " (2.27) и " Ливърпул " (2.18).

" Стойността на тимовете във водещите спортни лиги процъфтява с помощта на телевизионните покупко-продажби, както на локално, по този начин и на национално равнище. С бързия напредък на заплатите на играчите франчайзите са по-печеливши след като и да било ", е изводът на Курт Баденхаузен, който е измежду спортните анализатори на " Форбс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР