Манчестър Юнайтед се поздрави с важен успех при гостуването си

...
Манчестър Юнайтед се поздрави с важен успех при гостуването си
Коментари Харесай

Златната резерва Мактоминей донесе трите точки на Юнайтед и срещу Вила

Манчестър Юнайтед се поздрави с значим триумф при гостуването си на Астън Вила в дуел от 24-ия кръг на британската Висша лига.


На " Вила Парк " " алените дяволи " започнаха по-добре и ликуваха след 17 минути игра. Тогава Расмус Хьойлунд получи топката от Хари Магуайър и от близка отдалеченост преодоля Емилиано Мартинес за 1:0. Отговорът на домакините бе рисков шут на Джон Макгин, отразен от стража на гостите Андре Онана в средата на първата част. Оли Уоткинс пропусна най-хубавото състояние за домакините, откакто не съумя да стреля около Онана след пас в кулоар на Макгин. До края на полувремето резултатът остана неизменен.

След паузата възпитаниците на Унай Емери подвигнаха оборотите в търсене на изравнителен гол, само че Онана бе на място, с цел да парира шут на Уоткинс от непосредствена непосредственост. Напрежението пред вратата на манчестърци се повиши и бирмингамци се добраха до подобаващ гол след точното осъществяване на Дъглас Луис. Добрите офанзиви на Вила продължиха, само че вместо да стигнат до цялостен поврат, те се провалиха съдбовно в отбрана в 86-та минута. Тогава Диого Далот центрира от дясно, където " златната " запаса на Ерик загар Хаг - Скот Мактоминей, изпревари противник и простреля с глава Мартинес за крайното 2:1. Така шотландският национал още веднъж се оказа основният коз на мениджъра от пейката, откакто собственоръчно обърна развоя на събитията при победа над Брентфорд със същия резултат по-рано през акцията.

С трите точки Юнайтед се приближиха на пет точки от днешния си противник, който е пети в таблицата. От своя страна Вила пропусна опцията да изпревари намиращия се на четвърто място Тотнъм, който е с точка повече от тях. В идващия кръг Емери и компания гостуват на Фулъм, до момента в който играчите на Тен Хаг пътуват за аудиенция на новака Лутън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР