Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над Тотнъм в дербито

...
Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над Тотнъм в дербито
Коментари Харесай

Традицията продължава: Ман Юн не даде нищо на Тотнъм

Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над Тотнъм в дербито на старта на 10-я кръг в Премиършип и е еднолично на второто място в класирането.

Двата отбора влязоха в дуела с равни точки, само че триумфът, подобаващ за "червените дяволи ", към този момент ги раздели.

Серията на Юнайтед към този момент е 39 мача без загуба на "Олд Трафорд ", а Жозе Моуриньо продължава да мачка Маурисио Почетино, като има единствено победи над него вкъщи.

Тежко време, засилващ се непрестанно дъжд и много кадрови проблеми в двата състава лишиха дербито от прочут искра, само че отново борбата си остана солидна.

Тотнъм няма вкаран гол, нито взета точка на "Олд Трафорд " към този момент три години, а в този момент без контузения Хари Кейн възможностите им още от началото клоняха към нулата.

Преди да е минала втората минута Юнайтед провежда първа рискова офанзива, само че опитът на Лукаку да откри Маркъс Рашфърд бе спрян от Уго Лорис.

"Червените дяволи " демонстрираха много нападателен метод от старта, като владееха напълно топката и бързо отнемаха дребното владеене на Тотнъм.

В 10-та минута още веднъж Лукаку потърси Рашфорд след неточност на Лорис, само че Ерик Дайър съумя да се намеси в последния миг, преди младият нападател да насочи удар.

Чак към 20-та минута играчите на Тотнъм погледнаха към Де Хеа, насочиха няколко удара към испанския пазач, само че без въобще да го затруднят.

В 28-та минута куриозна обстановка за малко да обърка сметките на Ман Юн, откакто Фил Джоунс попречи на Де Хеа да улови топка в наказателното поле, само че Сисоко не съумя да засече топката след конфузната неточност.

Тотнъм заигра по-добре в края на полувремето, Ерик Дайър насочи подъл удар, само че Де Хеа внимаваше.

След много скромното откъм футболни качества първо полувреме, и второто не стартира обещаващо. Тежкото време и ръмежът над Манчестър не допринасяха изключително за него.

Чак в 54-та минута Ман Юнайтед направи първа рискова офанзива, само че пък след три следващи опита, "червените дяволи " бяха на косъм да открият.

Първо Мхитарян финтира бранител и стреля, Лорис изпусна изненадващо топката, само че Рашфорд не съумя да засече. След това още веднъж Рашфорд се оказа пред топката, като можеше да промуши кълбото от вратарското поле. Последва и шут на Ерера, само че още веднъж без резултат.

Маурисио Почетино отговори с две смени - Фернандо Йоренте и Муса Дембеле се появиха в 62-та минута.

Антонио Валенсия опита запазена марка мощен удар от разстояние, който не мина надалеч от задачата, само че въпреки всичко не я откри. Десетина минути по-късно и Лукаку насочи мощен диагонален шут от дребен ъгъл, само че не съумя да изненада Лорис.

Най-чистата опция за Тотнъм се откри в 77-та минута, след фантастично извеждащо подаване на Ериксен, само че Деле Али не съумя да засече от три метра против вратата на Ман Юн.

Две минути по-късно гредата спря Лукаку и неговия удар с глава.

Златната запаса Антони Марсиал се появи в игра в 70-та минута, а в 81-та съумя да открие резултата. Лукаку смъкна с глава от надалеч, двама Дайър и Вертонген не се ориентираха добре и Марсиал сред тях овладя и шутира бързо в мрежата за 1:0.

Джеси Лингаард не се възползва от шанса да успокои и да подпечата успеха, като излезе против Лорис, само че бе настигнат от бранител и стреля над вратата.

Въпреки всичко, Тотнъм даже не прояви предпочитание да атакува най-после, с цел да търси равнене, и по този начин за следващ път си потегли с наведена глава от "Олд Трафорд ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР