Манчестър Юнайтед се наложи над Уест Хем с 3:1 на

...
Манчестър Юнайтед се наложи над Уест Хем с 3:1 на
Коментари Харесай

Юнайтед се измъчи, но удари Уест Хем, Остриетата пронизаха Тотнъм с един точен удар

Манчестър Юнайтед се наложи над Уест Хем с 3:1 на „ Олд Трафорд “ в мач от осминафиналите в шампионата за Купата на футболната асоциация в Англия. Уест Хем поведе в 54-ата минута на дуела след попадение на Саид Бенрама. Манчестър Юнайтед обаче с шампионски поврат стигна до крайния триумф след автогол на Найеф Ажер и попадения на Алехандро Гарначо и Фред.

Двубоят стартира с напън от страна на Манчестър Юнайтед. В 6-ата минута Марсел Забицер бе открит от собствен съотборник на границата на наказателното поле на Уест Хем. Австриецът овладя и шутира в долния ляв ъгъл, само че Алфонс Ареола се намеси и отрази.

Михел Антонио бе изведен самичък против Давид де Хеа в 24-ата минута. Нападателят на Уест Хем напредна с топката и шутира, само че испанският пазач съкрати ъгъла и отрази по впечатляващ метод.

Алехандро Гарначо си освободи пространство и насочи изстрел от чиста позиция в наказателното поле в 41-ата минута, само че топката прелетя над напречната греда.

Уест Хем бе по-активният от двата тима в първите минути на втората част. В 51-ата минута Томаш Сучек се извиси над всички в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, с цел да засече центриране на собствен съотборник, само че Де Хеа внимаваше и отрази.

Емерсон комбинира с Саид Бенрама, който навлезе от ляво в наказателното поле, преодолявайки Бруно Фернандеш и Хари Магуайър, с цел да стреля в противоположния ъгъл и да изведе Уест Хем напред в резултата в 54-ата минута.

Михел Антонио потегли солова акция в 63-ата минута, която приключи с удар по посока на вратата, само че Давид де Хеа се намеси и топката излезе в корнер.

Каземиро бе открит от собствен съотборник на границата на наказателното поле в 66-ата минута. Бразилецът насочи изстрел по земята в долния десен ъгъл. Ареола внимаваше и отрази.

След центриране от статично състояние в 72-ата минута от страна на Бруно Фернандеш, Каземиро засече и изравни. Голът обаче не бе зачетен поради засада на бразилица.

Фернандеш центрира от корнер на първа греда в 77-ата минута. Найеф Ажер се опита да почисти топката с глава, само че я прати в личната си врата.

Вут Вегхорст шутира от границата на наказателното поле в 90-ата минута. Топката рикошира в гърба на Ажер. Алехандро Гарначо се възползва от създалата се обстановка, овладя и завъртя топката в противоположния ъгъл, с цел да осъществя.

След груба неточност на Найеф Ажер на няколко метра от личната си врата, Вут Вегхорст лиши топката и комбинира с Фред, който с удар към точката за осъществяване на дузпа подпечата успеха за „ алените дяволи “ в петата минута на добавеното време на дуела.

Шефилд Юнайтед се наложи над Тотнъм с 1:0 на „ Брамал Лейн “ в мач от осминафиналната фаза в шампионата за Купата на футболната асоциация в Англия. Единственото попадение за „ остриета “ в дуела бе осъществено от Илман Ндиайе в 79-ата минута. Така „ шпорите “ се трансфораха във втория тим от Висшата лига, който бе отхвърлен от представител на по-ниска дивизия.

Двубоят започва с напън от страна на „ шпорите “. В 29-ата минута Ричарлисон бе открит от собствен съотборник и шутира от близка отдалеченост, само че ударът му не откри очертанията на вратата на Шефилд Юнайтед.

След рикошет в 42-ата минута Исмайла Колибали засече топката с едно допиране, само че не съумя да откри контури на вратата, макар билзката отдалеченост.

Второто полувреме стартира равностойно, а чисти положения нямаше пред двете порти.

Илман Ндиайе потегли на независим рейд в 79-ата минута, който приключи с удар от пеналтерията, с цел да прати топката в долния десен ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове за Фрейзър Форстър. По този метод Шефилд Юнайтед продължава към четвъртфиналната фаза на ФА Къп.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР