Манчестър Юнайтед продължава битката за върха в Премиършип с важна

...
Манчестър Юнайтед продължава битката за върха в Премиършип с важна
Коментари Харесай

Юнайтед изстрада успеха на юг, пак най-скъпият е герой

Манчестър Юнайтед продължава борбата за върха в Премиършип с значима победа в сложното посещение на Саутхемптън от 6-ия кръг. "Червените дяволи " надвиха с 1:0 на негостоприемния "Сейнт Мерис " и не престават със единствено една издънка от началото на сезона.

За следващ път воин за отбора на Жозе Моуриньо беше най-скъпата покупка в историята на Юнайтед Ромелу Лукаку. Купеният за 75 млн. паунда от Евертън нападател означи единственото попадение в 20-та минута.

Мачът стартира равностойно, като първият късмет в него се откри за гостите още в 5-та минута. Тогава Хенрих Мхитарян стреля от отдалеченост, само че вратарят на "светците " улови без необикновен проблем.

Малко по-късно и домакините можеха да се разпишат, само че ударът на Нейтън Редмънд от наказателното поле мина над вратата и статуквото се резервира. Но не за дълго, тъй като в 20-та минута Манчестър Юнайтед поведе.

Тогава Ашли Йънг проби по фланга и центрира ужасно към Лукаку във вратарското поле. Неговият удар с глава беше избит от вратаря, само че при добавката белгиецът беше безмилостен - 1:0.

В 27-та минута интригата можеше да завърши,когато удар на Маркъс Рашфорд от директен свободен удар прелетя рисково към вратата, само че в последна сметка мина на сантиметри настрана от гредата и попадение нямаше.

До почивката още Хенрих Мхитарян и Лукаку имаха преференциални обстановки да се разпишат за гостите, само че по този начин и не съумяха. Така полувремето приключи с едно попадение преднина за гостите от Манчестър.

След подновяването на играта "светците " потеглиха напред и търсеха развръзка в своя изгода. Душан Тадич не спираше да тормози отбраната на противника, само че по този начин и не съумя да изкове попадение.

В 61-та минута Саутхемптън искаше и дузпа, само че Шейн Лонг не съумя да си изпроси такава след единоборство с Фил Джоунс навръх границата на наказателното поле. Марио Лемина и Ориол Ромеу след това също не се разписаха за домакините.

Юнайтед също имаше своите шансове, само че Лукаку и Антонио Валенсия не съумяха да намерят задачата. Ромеу пък продължи да пилее с лека ръка възможностите за отбора си и от най-малко три преференциални положения не съумя да изравни, като най-чистото беше в 78-та минута.

В 80-та минута Лукаку изпусна да реши всичко, само че след пас на Андер Ерера стреля над вратата и пропиля невероятната опция. В последна сметка натискът на домакините не докара до нищо до края, а "червените дяволи " изглеждаха удовлетворени от развръзката.

И по този начин гостите изковаха трите точки, с помощта на които остават на първата позиция с градския противник Манчестър Сити, като и двата отбора са с по 16 точки. Саутхемптън е в средата на таблицата с 8 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР