Манчестър юнайтед постигна първа победа от повече от месец насам,

...
Манчестър юнайтед постигна първа победа от повече от месец насам,
Коментари Харесай

Три гола и две пропуснати дузпи белязаха първия успех на "Юнайтед" от 43 дни

" Манчестър юнайтед " реализира първа победа от повече от месец насам, откакто надигра новака " Норич " с 3:1 като посетител. " Червените дяволи " не бяха печелили в четири следващи срещи и след тъкмо 43 дни прекъснаха отрицателната си серия. Това беше и първа победа като посетител за " Юнайтед " през сезона.

Скот Мактоминей, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал бяха точни за отбора на Оле Гунар Солскяр. Освен головете си Рашфорд и Марсиал се регистрираха и с по една пропусната дузпа.

За " Норич " прецизен беше Ернандес в 89-ата минута, само че неговият гол се оказа почетен.

" Червените дяволи " съумяха да поведат в 20-ата минута с тъкмо осъществяване на Скот Мактоминей. Халфът вкара след неточност на отбраната на " Норич ", която не почисти топката след центриране, а мощният му шут беше неспасяем за Тим Крул.

 Три гола и две пропуснати дузпи белязаха първия триумф на
© Reuters

Натискът на гостите се ускори и в 28-ата минута отборът получи дузпа, отсъдена за нарушаване на Годфри против Даниел Джеймс. Повторенията не убедиха, откакто нападателят на " Юнайтед " също наруши салдото на противника си в битката за топката.

От 11-те метра Маркъс Рашфорд стреля в долния десен ъгъл на Крул, само че стражът на " Норич " избави. За нападателят на " Юнайтед " това беше втора пропусната дузпа от началото на сезона.

Само две минути по-късно обаче Рашфорд съумя да се реваншира и вкара. Той получи доста хубаво подаване от фланга от Джеймс, овладя и с второто си допиране прати топката в мрежата - 0:2.

До края на първата част " алените дяволи " пропуснаха и втора дузпа. Тя беше отсъдена след обзор на видеоповторението, като Кантуел отби с ръка изстрел на Фред. С осъществяването се нагърби Антони Марсиал и прати топката в левия ъгъл, само че Крул избави и този изстрел.

 Три гола и две пропуснати дузпи белязаха първия триумф на
© Reuters

Холандският вратар се трансформира в първият, който избавя две дузпи в един мач от Висшата лига от 2016 година, когато това стори сънародникът му Мартен Стекеленбург.

След почивката " канарчетата " пробваха да бъдат малко по-активни, с цел да вземат нещо от дуела. Въпреки това " алените дяволи " нанесоха трети удар, който значително реши и срещата.

След бърза контраофанзива и красива композиция сред Рашфорд и Марсиал, последният вкара и направи резултата 0:3.

До края " Норич " стигна до почетен гол, дело на Ернандес в 89-ата минута.

 Три гола и две пропуснати дузпи белязаха първия триумф на
© Reuters

В различен мач от неделната стратегия " Арсенал " взе единствено точка от лондонското дерби с " Кристъл палас ", стигайки до 2:2 на своя " Емиратс ". Футболистите на Унай Емери пропиляха задатък от два гола, като поведоха още до деветата минута, само че позволиха равнене. Точката остави " артилеристите " на пето място в таблицата с 16 точки, с четири по-малко от четвъртия " Челси ". " Палас " е с една позиция под " Арсенал ", като има и точка по-малко.

Сократис Папастатопулос откри в седмата минута след асистенция на Гранит Джака. Само две минути по-късноо се разписа и другиият централен бранител Давид Луиз.

В 32-ата минута " Палас " върна едно попадение в 32-ата минута. Точен беше капитанът на " орлите " Лука Миливоевич от дузпа.

 Три гола и две пропуснати дузпи белязаха първия триумф на
© Reuters

След почивката гостите изравниха посредством Джордан Аю в 52-ата минута, само че драмата беше непокътната за последните минути. " Арсенал " стигна до трети гол, дело на Сократис, само че след дълги прегледи на обстановката, попадението беше анулирано.

Причината беше нарушаване при започване на офанзивата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР