Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 след продължения в истински

...
Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 след продължения в истински
Коментари Харесай

Ман Юнайтед удари Ливърпул и ще спори с Ковънтри за място на финал

Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 след продължения в същински футболен театър, възложен от двата тима, и се класира за полуфиналите на ФА Къп.

Сещата мина през доста обрати, като победният гол за " алените дяволи " падна в 121-ата минута.

Още в 4-ата минута домакините имаха добър късмет. Маркъс Рашфорд стреля от границата на пеналтерията, само че Каомин Келехър се регистрира с прелестно избавяне.

Четири минути по-късно Дарвин Нуньес изведе Мохамед Салах на отлична позиция в наказателното поле. Ударът на египтянина мина около вратата.

В 9-ата минута Манчестър Юнайтед поведе. След хубава постепенна офанзива топката стигна до Алехандро Гарначо в пеналтерията. Той стреля, Келехър избави, само че кълбото попадна на пътя на Скот МакТоминей, който отблизо разстояние даде задатък на “червените дяволи ”.

Пет минути по-късно Анди Робъртсън получи от Луис Диас в наказателното поле. Шотландецът обаче прати удара си над напречната греда.

В 35-ата минута тимът на Ерик Тен Хаг бе извънредно покрай второ попадение. МакТоминей насочи изстрел към десния ъгъл, само че Келехър още веднъж бе на точното място, с цел да остави резултата неизменен.

Две минути по-късно Уатару Ендо прати топката в мрежата. Попадението вярно бе анулирано поради засада на Салах.

В 44-ата минута Ливърпул изравни. Джаръл Куанса направи прекрасен пробив и откри Дарвин Нуньес в пеналтерията. Той върна към Алексис Мак Алистър, а аржентинецът означи следващия си основен гол от началото на сезона. Андре Онана можеше да се намеси по-добре в обстановката.

Във 2-ата минута на продължението на първото полувреме мърсисайдци направиха цялостен поврат. Нуньес още веднъж бе забъркан. Той стреля, Онана избави, само че топката отиде в краката на Салах, който на празна врата нямаше по какъв начин да пропусне. Попадението бе обсъждано с ВАР за вероятно нарушаване на Джо Гомес в хода на офанзивата, само че в последна сметка голът бе зачетен.

В 54-ата минута Нуньес се озова на отлична позиция. Той обаче прати изстрела си доста настрана.

Шест минути по-късно Мак Алистър извърши директен свободен удар. Опитът му мина малко над напречната греда.

В 63-ата минута Онана се регистрира с чудесно избавяне, откакто не разреши на Нуньес да се разпише с удар в левия ъгъл.

Три минути преди края на постоянното време Манчестър Юнайтед възвърне паритета. Появилият се като запаса Антъни означи втория си гол в шампионата и за сезона. Той съумя да промуши топката към левия ъгъл.

Секунди по-късно Ливърпул можеше да си върне задатъка, откакто центриране на Харви Елиът можеше да се трансформира в гол. Топката се отби в десния непряк дирек.

В 94-ата минута Маркъс Рашфорд трябваше да донесе триумфа на “червените дяволи ”, само че не съумя да се възползва от подаването на Кристиан Ериксен и прати изстрела си около вратата.

Първата заплаха в продълженията бе пред вратата на тима на Юрген Клоп. Виктор Линдельоф насочи удар, който мина около десния непряк дирек.

В 105-ата минута Харви Елиът още веднъж изведе Ливърпул напред в резултата. Той стреля от границата на пеналтерията. Получи се сериозен рикошет, който заблуди Онана.

Седем минути след началото на второто продължение Манчестър Юнайтед изравни още веднъж. Маркъс Рашфорд получи от Скот МакТоминей в наказателното поле и не остави шансове на Келехър.

В първата минута на добавеното време на продължението " алените дяволи " реализираха цялостен поврат. Амад Диало стреля по земя диагонално към долния ляв ъгъл на вратата. Заради насладата си той получи втори жълт картон и бе изпъден.

Мигновено след края на дербито сред Манчестър Юнайтед и Ливърпул, приключил с победа 4:3 за „ алените дяволи “ на „ Олд Трафорд “, бе изтеглен жребият за полуфиналите във ФА Къп.

Юнайтед извади шанс, като ще се изправи против Ковънтри Сити, който се подвизава в Чемпиъншип. Другите два любимеца – Челси и Манчестър Сити, ще играят един против различен.

И двата полуфинала, които ще се проведат на 20 и 21 април, както и огромният край в най-стария футболен шампионат, ще се проведат на стадион „ Уембли “ в Лондон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР