Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 2:1 в голямото дерби на

...
Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 2:1 в голямото дерби на
Коментари Харесай

Ман Юн с първи успех над Ливърпул от 4 години насам

Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 2:1 в огромното дерби на британския футбол от третия кръг на Висшата лига. Домакините поведоха с голове на Джейдън Санчо (16`) и Маркъс Рашфорд (53`), а Мохамед Салах (81`) върна очакванията на гостите за освен това в мача, само че в последна сметка повече попадения на стадион " Олд Трафорд " не паднаха.

Джейдън Санчо вкара първия гол при започване на второто полувреме със удивително невъзмутимо преодоляване на топката и подобаващ свършек.

Маркъс Рашфорд, който сходно на Санчо от известно време се бори за форма, също сподели за какво стартира за Манчестър Юнайтед, като се измъкна от отбраната и майсторски приключи около Алисон Бекер.

Юнайтед беше удобно по-добрият тим, само че нещата станаха доста нервни за тях в края на мача, откакто Мохамед Салах се разписа около Давид де Хеа 10 минути преди края, само че те удържаха.

Тен Хага заложи на това, че не избра най-голямото си име Кристиано Роналдо или капитана си Хари Магуайър, които бяха оставени на пейката, само че това се отплати на холандеца, който ще се надява това да е началото на нещо особено под негово управление.

Домакините започнаха впечатляващо на " Олд Трафорд ", а изненадващо почналият Антъни Еланга пропиля страховит късмет единствено след 10 минути, когато удари греда.

Санчо обаче откри резултата след 16 минути игра, откакто при хубава замяна сред Кристиан Ериксен и Еланга отляво топката попадна в британското крило наоколо до наказателното поле.

Бившият състезател на Дортмунд разреши на Джеймс Милнър да се хвърли против него, след което повърхностно откри долния ъгъл, до момента в който Върджил ван Дайк и Алисон го следиха.

Червените дяволи продължиха да преобладават през първото полувреме и единственото им недоволство на почивката беше, че не бяха още по-напред, макар че не им се наложи да чакат дълго за нов гол през втората част.

Джордан Хендерсън изпусна топката в средата на терена, което разреши на влезлия на полувремето Антъни Мартиал да изведе Рашфорд на контраофанзива.

Английският нападател едвам не се озова в засада, само че се измъкна от Джо Гомес и майсторски преодоля Алисон на близката му греда, с цел да означи първия си гол във Висшата лига от януари насам.

Ливърпул в действителност стартира да основава шансове едвам в последните 15-20 минути.

Въпреки това те не съумяха да натиснат за изравнителен гол, а в случай че не друго, домакините изглеждаха по-склонни да отбележат още веднъж в последните моменти.

С трите точки " алените дяволи " изпревариха " Ливърпул " в класирането на Висшата лига и заеха 14-о място, а " алените " паднаха на 16-а позиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР