Манчестър Юнайтед победи като гост Бърнли с 1:0 и за

...
Манчестър Юнайтед победи като гост Бърнли с 1:0 и за
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед надви Бърнли в екшън и излезе на първо място

Манчестър Юнайтед победи като посетител Бърнли с 1:0 и за първи път оглави класирането във Висшата лига след Нова година след " Ерата Фергюсън ". Мачът беше от първия кръг и трябваше да се играе през септември, само че беше отсрочен мач поради уговорките на " алените дяволи " в Лига Европа.

Манчестър Юнайтед владееше повече топката първоначално. В 22-рата минута Бруно Фернандеш загуби леко топката в своята половина. Барнс изведе Уууд, който потърси далечния ъгъл, само че Байи се хвърли на шпагат, блокира удара и топката излезе в корнер. Малко по-късно Марсиал насочи доста добър изстрел с левия крайник, след който топката мина около гредата.

В 28-ата минута се лучи нещо доста забавно, обвързвано с ВАР епохата. Юнайтед проведоха контраофанзива, при която Единсон Кавани можеше да излезе на чиста позиция, само че бе фаулиран от Роби Брейди пред наказателното поле. Кевин Френд отсъди нарушаване и сподели жълт картон на Брейди. ВАР прегледа обстановката за това дали Брейди не е бил финален в защитата и дейностите му не заслужават червен картон.

Вероятно тъкмо такова щеше да бъде решението, само че по-късно ВАР върна и предишна обстановка, от която потегли контрата на " алените дяволи ". Тя бе пред наказателното поле на гостите, където Люк Шоу влезе остро против Гудмундсон в битка за една противоречива топка. Левият бек докосна кълбото, само че по-късно бутоните попаднаха рисково в крайници на противника. В последна сметка Френд отсъди нарушаване в интерес на Бърнли и сподели жълт картон на Шоу. Това анулира последващата обстановка и избави Брейди от съвсем сигурен червен картон.

В 36-ата минута Хари Магуайър означи гол във вратата на домакините, откакто засече с глава центриране на Люк Шоу от фал. Попадението бе анулирано доста бързо от ВАТ поради това, че капитанът на Юнайтед натисна в тил Ерик Питърс.

В 45-ата минута Антони Марсиал насочи страховит удар от към 25 метра, след който топката влизаше в горния ъгъл, само че Ник Поуп реагира ослепително и мазета.

В 52-ата минута Пол Погба направи доста добър рейд сред трима бранители, след което откри Бруно Фернандеш. Последният продължи към Антони Марсиал, който подаде към Кавани. Уругваецът обаче уцел неприятно топката от близко и тя се озова в ръцете на вратаря Поуп.

В 66-ата минута топката попадна в Кавани в наказателното поле. Уругваецът финтира отдясно и стреля в далечния ъгъл. Топката излезе в навън.

Пол Погба вкара страховит гол за 0:1 в 71-ата минута. Топката доближи до Маркъс Рашфорд по дясното крило. Националът си спря топката и центрира точно към границата на наказателното поле. Там беше Пол Погба, който стреля от воле, топката се отклони от бранител на Бърнли и мина меежду краката на заблудения Ник Поуп.

Домакините потеглиха самоуверено напред и един път Ерик Байи трябваше да се намесва, пресичайки остро центриране отдяясно.

В 82-ата минута Джеймс Тарковски предотврати сигурен гол с прецизен шпагат в краката на шутиращия Антони Марсиал.

Матей Видра намерения, че е изравнил в 87-ата минута. Той стреля отдясно, само че Баи съумя да я отклони и тя се оплете в страничните мрежи. След корнера имаше разглеждане на ВАР за игра с ръка на Хари Магуйър, само че Кевин Френд не даде дузпа

В добавеното време Джеймс Тарковски не можа да уцели добре топката на границата на дребното поле и отбраната съумя да почисти, макар последвалото меле.

В 93-та минута Кавани изведе Марсиал самичък против Поуп, само че вратарят избави неособено положителния удар на французина.

Бърнли : Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Питърс, Брейди, Уестууд, Гудмундсон, Браунхил, Барнс, Ууд

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Байи, Магуайър, Шоу, Матич, Погба, Рашфорд, Фернандеш, Марсиал, Кавани
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР