Манчестър Юнайтед победи Бренфорд с 3:1 като гост в отложен

...
Манчестър Юнайтед победи Бренфорд с 3:1 като гост в отложен
Коментари Харесай

Силно второ полувреме върна Ман Юнайтед на победния път

Манчестър Юнайтед победи Бренфорд с 3:1 като посетител в отсрочен мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Двата тима си разделиха по едно полувреме, само че разликата беше, че „ алените дяволи” осъществиха ситуациите си.

В 55-ата минута Антъни Еланга откри резултата, а седем минути по-късно Мейсън Грийнууд удвои. В 77-ата минута Маркъс Рашфорд направи преднината на своя тим класическа. В 85-ата минута Айвън Тони оформи крайния резултата.

„ Пчеличките” имаха няколко отлични благоприятни условия през първото полувреме, само че Давид де Хеа се отличи с няколко отлични спасявания след удари на Матиас Йенсен.

Така Юнайтед събра 35 точки и заема 7-о място във краткотрайното класиране. Брентфорд е 14-и с 23 точки.

Срещата стартира с добра опция за домакините. Брайън Мбемо откри Йенсен пред наказателното поле. Датският халф оправи рисков удар, само че около вратата. В 9-ата минута на Йонас Льосл му се наложи да се намесва. Диого Дало откри Еланга на втора греда. Младокът с глава потърси далечния ъгъл, само че датският пазач съумя да избие.

В 13-ата минута "пчеличките " имаха страхотна опция да стигнат до гол. След неточност в центъра Янелт изведе Йенсен очи в очи с Де Хеа в наказателното поле, само че вратарят с крайник съумя да избие удара на датчанина. Топката остана във притежание на домакините и след осъществяване на корнер се стигна до рисков удар на Сьоренсен, който след рикошет излезе в нов ъглов удар.

В 25-ата минута Дало получи пространство за удар и шутира подло, само че топката мина над вратата. В 32-ата минтуа Мбемо получи отляво и изведе Йенсен още веднъж самичък против Де Хеа. Халфът насочи удар по трева, само че отнова стражът се намеси ослепително и мазета.

Две минути след началото на втората част гредата избави Брентфорд. Фернандеш откри Роналдо в наказателното поле. Нападателят насочи удар с глава, който срещна горната греда. Последва бърза контраофанзива за "пчеличките ". Мбемо още веднъж изведе Йенсен на стрелкова позиция, само че датчанинът не затрудни Де Хеа.

В 55-ата минута Юнайтед поведе. Роналдо увлече двама бранители на домакините, което отвори пространство за Антъни Еланга. Младокът получи отличен пас от Фред, като не съумя да овладее добре топката, само че останал очи в очи с Льосл с глава прати топката във вратата.

"Червените дяволи " нанесоха втория си удар в 62-ата минута. Тогава Роналдо с превъзходен пас изведе Бруно Фернандеш зад тила на отбраната. Португалският халф пробяга много терена с топка в крайници, навлезе в наказателното поле и пусна паралелен пас за Мейсън Грийнууд, който на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка.

В 70-ата минута Хари Магуайър размени Кристиано Роналдо, а промяната по никакъв начин не се хареса на португалеца, като той даде да се разбере, че не е удовлетворен от решението на Ралф Рангник.

В 77-ата минута "червените дяволи " направиха преднината си класическа. Мактоминей лиши топката в центъра и откри Фернандеш. Португалецът напредна с топката и изведе на стрелкова позиция Рашфорд отдясно в наказателното поле. Нападателят с техничен удар в близкия ъгъл матира Льосл за трети път.

В 85-ата минута Брентфорд върна един гол. Расмусен хвърли тъч в наказателното поле, при което се получи безредие. Айвън Тони беше най-съобразителен и порази вратата на Де Хеа.

Брентфорд – Ман Юн 1:3

0:1 Антъни Еланга (55)

0:2 Мейсън Грийнууд (62)

0:3 Маркъс Рашфорд (77)

1:3 Айвън Тони (85)

Брентфорд: Льосл, Сьоренсен, Янсон, Пинок, Расмусен, Каньос, Янелт, Норгор, Йенсен, Мбемо, Тони

Мениджър: Томас Франк

Ман Юн: Де Хеа, Дало, Варан, Линдельоф, Алекс Телеш, Мактоминей, Фред, Еланга, Грийнууд, Фернандеш, Роналдо

Мениджър : Ралф Рангник
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР