Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 3:2 в дербито на 14-ия

...
Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 3:2 в дербито на 14-ия
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо се разправи с "Арсенал" с голове 800 и 801 в кариерата си

" Манчестър Юнайтед " победи " Арсенал " с 3:2 в дербито на 14-ия кръг на британската футболна Висша лига. Вечерта на " Олд Трафорд " сигурно беше паметна на Кристиано Роналдо. Звездата на " алените дяволи " осъществя своите голове 800 и 801 в кариерата си.

До 44-ата минута домакините изоставаха в резултата, а точно двата гола на португалеца бяха от голяма значимост за спечелването на трите точки от конфликта с лондончани.

Снимка: Reuters

" Арсенал " поведе още в 13-ата минута с попадение на Емил Смит Роу, който от 20-ина метра прати топката във вратата. Ситуацията беше обсъждана със системата VAR поради вероятно нарушаване против вратаря и в последна сметка голът беше приет.

Минута преди да изтече постоянното време на първото полувреме Бруно Фернандеш изравни резултата, откакто стреля тъкмо във вратата на " Арсенал ".

Снимка: Reuters

7 минути след началото на второто полувреме Роналдо също се разписа. За наслада на почитателите на " алените дяволи " той се измъкна хитро от бранителите на гостите и означи попадение 800 в кариерата си (голове за клубни и народен отбор).

Само две минути трябваха на " артилеристите ", с цел да изравнят. Мартин Йодегор попадна в прегръдките на съотборниците си.

Снимка: Reuters

В 68-ата минута обаче той се трансформира бързо в виновник, защото направи нарушаване против Фред в наказателното поле и след консултация с VAR съдията уточни бялата точка. Роналдо се нагърби със задачата да извърши дузпата и не сбърка за своя гол 801.

Феновете на португалеца сигурно се придържат към версията, че звездата на " Манчестър Юнайтед " е футболистът с най-вече голове още от януари 2021 година насам, когато вкара своето попадение номер 760. Критиците му, които се придържат към статистиката на ФИФА, обаче имат още малко време преди да признаят достижението на Роналдо. В уеб страницата на международната футболна централа продължава да стои информацията, че Йозеф Бицан има 805 попадения в своята кариера. Статистиките от интервала 1931-1955 година обаче не са от най-точните.

Ясно е, че португалецът продължава да бъде главната движеща мощ на " Манчестър Юнайтед " този сезон. Той към този момент има 12 гола в 17 мача във всички шампионати за клуба.

Снимка: Reuters

Победата на " алените дяволи " изгледа от трибуните новият управител на отбора Ралф Рангник. Той е получил работна виза и се чака да встъпи в служба от 3 декември. След срещата с " Арсенал " актуалният ментор Майкъл Карик разгласи, че ще напусне клуба.

След успеха " Юнайтед " е на 7-мо място в класирането в Англия. " Арсенал " е на 5-та позиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР