Манчестър Юнайтед отбеляза най-тъжната дата в историята си. На този

...
Манчестър Юнайтед отбеляза най-тъжната дата в историята си. На този
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед и футболният свят отбелязаха годишнината от трагедията в Мюнхен

Манчестър Юнайтед означи най-тъжната дата в историята си. На този ден преди 62 години 20 души, измежду които осем от " Бебетата на Бъзби " и трима члена на клуба, умират в самолетна злополука в Мюнхен. По-късно още трима индивида издъхват в болничното заведение от контузиите си, получени по време на случая. Чартърът, пренасящ състава на " алените дяволи " на връщане от сръбската столица Белград, каца в Мюнхен, с цел да презареди гориво, само че при излитането се блъска в оградата, обграждаща летището, и катастрофира. Джофри Бент, Роджър Бърн, Еди Колман, Марк Джоунс, Дейвид Пег, Томи Тейлър, Лиъм Уелън и и Дънкан Едуардс са играчите на Манчестър Юнайтед, които губят живота си.

Преди обичайна работа в памет на жертвите доста огромни персони от света на футбола показаха почитта си към " Цветята на Манчестър ".

Дейвид Бекъм, Маркъс Рашфорд и Хари Магуайър бяха измежду тези, които използваха обществените мрежи, с цел да отбележат тъжната годишнина. За следващ път най-големия противник на Манчестър Юнайтед в исторически проект - Ливърпул, също изрази своята съпричастност със следното: " Мислите ни са с всички, които по някакъв метод за наранена от въздушната покруса в Мюнхен. Изминаха 62 години, само че в никакъв случай няма да бъдете забравени ".
There’s not a day goes by that I take this shirt for granted. The Flowers of Manchester pic.twitter.com/cL6idk1tgm
— Marcus Rashford (@MarcusRashford) February 6, 2020
The thoughts of #LFC are with all those affected by the Munich air disaster.

62 years ago today, but never forgotten.#FlowersOfManchester pic.twitter.com/xlKnYTk9I2
— Liverpool FC (@LFC) February 6, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР