Манчестър Юнайтед не даде нивкакви шансове на Лестър и успя

...
Манчестър Юнайтед не даде нивкакви шансове на Лестър и успя
Коментари Харесай

Нов рецитал на Рашфорд отнесе Лестър и доближи Юнайтед до първото място

Манчестър Юнайтед не даде нивкакви шансове на Лестър и съумя да вземе класическа победа с  3:0 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Маркъс Рашфорд даде преднина на " алените дяволи " в 25-ата минута. В 57-а минута англичанинът удвои, а Джейдън Санчо съумя да направи резултата типичен 4 минути по-късно, което се оказа и последното попадение в срещата. 

На Gong.bg също ще проследим най-интересните моменти от срещата.

В 10-ата минута Лестър погледна към вратата на " алените дяволи ". Ихеаначо нахлу в наказателното поле след добър извеждащ пас на Мадисън. Нападателят на " лисиците " обаче не съумя да прати топката в мрежата. Ударът му срещна футболист на домакините и излезе в корнер. При него също Ихеаначо съумя да стигне до топката и да стреля, само че тя прелетя настрана от задачата. 

Осем минути по-късно Тете прати рисково разсичащо подаване към далечната греда, където беше Харви Барнс. Той обаче не съумя да стигне до подаването, което прелетя рисково близо до вратата. Лестър продължава да е по-активният отбор в предни позиции.

В 20-ата минута Тимоти Кастан проби отдясно и прати ужасно центриране към Ихеаначо, който бе оставен самичък. Нападателят стреля с глава и единствено блестящата интервенция на Де Хеа го лиши от попадението. 

Пет минути по-късно Манчестър Юнайтед удари първи. Маркъс Рашфорд бе изведен очи в очи с вратаря. Той резервира самообладание и прати топката около стража на Лестър за 1:0.

В 37-ата минута Далот пропусна чиста опция за 2:0. Тогава Фернандеш подаде към него на празна врата, само че португалецът сякаш подходи неверно с десния крайник и не съумя да осъществя. 

Три минути по-късно Марсел Забитцер влезе доста остро с бутоните в коляното на Ваут Фаес. Странно, обстановката бе подмината от съдията, както и ВАР.

Десетина минута след подновяването на играта домакините съумяха да удвоят задатъка си. Маркъс Рашфорд беше изведен зад тила на отбраната на Лестър и означи, само че в началото беше отсъдена засада. Намесата на ВАР обаче сподели, че попадението е законно и по този начин хората на Тен Хаг поведоха с 2:0. 

След още единствено пет минути сякаш всичко беше решено след гол на Санчо за 3:0. Тогава той се възползва от нова асистенция на Бруно Фернандеш.

Гостите към този момент дефинитивно се бяха предали и единствено шансът ги избави от четвърти гол в 69-ата, когато Санчо пропусна самичък против вратаря. 

Междувременно Тен Хаг извади от игра Рашфорд, Шоу и Фред, а за последните десетина минути пусна на терена 17-годишният Коби Мейнуу, за който това беше дебют във Висшата лига.

Съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 20. Диого Далот, 2. Виктор Линдельоф, 6. Лисандро Мартинес, 23. Люк Шоу, 17. Фред, 15. Марсел Забитцер, 10, Маркъс Рашфорд, 8. Бруно Фернандеш, 49. Алехандро Гарначо, 27. Вут Вегхорст

Старши треньор: Ерик загар Хаг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР