Манчестър Юнайтед направи първи ход на трансферния пазар, като се

...
Манчестър Юнайтед направи първи ход на трансферния пазар, като се
Коментари Харесай

Юнайтед договори Мейсън Маунт

Манчестър Юнайтед направи първи ход на трансферния пазар, като се контракти с Челси за Мейсън Маунт.

Английският народен полузащитник отива на " Олд Трафорд " против към 70 милиона евро, а договорката се " печеше " от седмици.

И бе належащо от позиция на Челси да се случи преди 30 юни, до когато клубът трябваше да контролира бюджета си, с цел да се впише в условията на Финансовия феърплей за идващия сезон.

Именно поради това " сините " бързаха и разпродадоха 6 играчи в последните 5-6 дни. А от Манчестър просто използваха обезпокоената обстановка на лондончани и взеха играча в 12-ия час, когато на клуба-продавач към този момент бе неотложно да подпише договорката.

Юнайтед от месеци следи обстановката с Маунт, който отхвърли да подпише контракта си и от него оставаха 12 месеца.

Това също бе фактор сумата, която заплащат " алените дяволи ", да е по-ниска от пазарната цена на футболиста (около 90 милиона).

Това е първият летен трансфер на " дяволите ", които договарят за вратаря на Интер Андре Онана, а ще търсят сигурно и централен бранител, и деветка.

Проблемът е с ограничавания бюджет за нови играчи, с който все още разполага мениджърът Ерик загар Хаг. Той би трябвало да продаде половин дузина футболисти, с цел да освободи пари за нови.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР