Манчестър Юнайтед надви у дома Уест Бромич с 1:0 в

...
Манчестър Юнайтед надви у дома Уест Бромич с 1:0 в
Коментари Харесай

VAR спаси трите точки за Манчестър Юнайтед срещу Уест Бромич

Манчестър Юнайтед надделя вкъщи Уест Бромич с 1:0 в мач от деветия кръг на британската Висша лига и записа първата си домакинска победа през този сезон след едно тъждество и три загуби преди този момент. Пол Погба остана отвън състава на домакините след получена травма с националния тим на Франция в мача против Швеция в Лигата на нациите.

Играчите на Оле Гунар Солскяер преобладаваха, а единственото попадение означи Бруно Фернандеш от дузпа, която беше преизпълнена в 56-ата минута, тъй като първичният опит бе избавен от вратаря Сам Джонстън след излизане пред голлинията. Португалският национал бе прецизен при втория случай и трансформира в надвит гол 28-мата отсъдена дузпа за „ алените дяволи “ от началото на предишния сезон.

Друга основна обстановка в срещата се случи единствено минута преди дузпата за домакините, когато съдията Дейвид Кут отсъди 11-метров углавен удар за „ дроздовете “, само че реши да го анулира след намесата на VAR и преразглеждане на нарушаване на Фернандеш против Конър Галахър. Точно този арбитър се прочу на Острова преди няколко седмици, когато не сигнализира за разглеждане посредством VAR нарушаването на Джордан Пикфорд против Върджил ван Дайк в мърсисайдското дерби сред Евертън и Ливърпул. В този мач Кут отговаряше точно за VAR.

В 64-ата минута появилият се секунди по-рано Калъм Робинсън с прелестен диагонален удар от ъгъла на наказателното поле нацели напречната греда и стресна домакините. Секунди по-късно Фернандеш откри Рашфорд на чиста позиция в пенала на гостите, само че британският национал не можа да преодолее Джонстън, който се отличи с ослепително избавяне. До края на мача не се случи нищо съществено пред двете порти.

След триумфа си Манчестър Юнайтед излезе шести с 16 точки. Уест Бромич е 18-и с 3 точки и към момента няма победа в шампионата, а за последно през сезон 1985/86 отборът стартира толкоз зле шампионата и след това изпадна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР