Манчестър Юнайтед надигра Шериф Тираспол с 3:0 у дома и

...
Манчестър Юнайтед надигра Шериф Тираспол с 3:0 у дома и
Коментари Харесай

Юнайтед с класика срещу Шериф, ПСВ срази Арсенал

Манчестър Юнайтед надигра Шериф Тираспол с 3:0 вкъщи и се класира за елиминациите на шампионата Лига Европа. На „ Олд Трафорд “ „ алените дяволи “ имаха цялостно превъзходство над молдовците и закономерно стигнаха до успеха.

Възпитаниците на Ерик загар Хаг се нуждаеха от точка, с цел да си подсигуряват място в идната фаза на конкуренцията, само че разсеяха всички подозрения с типичен триумф. След няколко пропуща и положителни намеси на стража на гостите Максим Ковал, Юнайтед поведоха в края на първата част след точната намеса на Диого Далот. След почивката Маркъс Рашфорд и възобновилият неотдавна тренировки Кристиано Роналдо оформиха крайното 3:0 .
Кристиано Роналдо (л) бележи третия гол във вратата на Шериф.
Манчестърци са втори в групата с 12 точки, на три от Реал Сосиедад, който продължава със стопроцентов актив в група Е след успеха над Омония в Кипър с 2:0. В последния кръг испанците одобряват Юнайтед, като Тен Хаг и компания могат да изместят съперника от върха при триумф с два гола разлика.

В среща от група А, ПСВ Айндховен също си подсигурява присъединяване напред, откакто нанесе първа загуба на Арсенал от началото на акцията в шампионата след 2:0 . Джоуи Верман и влезлият от пейката Люк де Йонг донесоха трите точки на домакините след почивката. С тях тимът събра актив от 10 пункта на второто място, на две от водача Арсенал, който се нуждае от триумф над Цюрих вкъщи, в случай че не желае да остане втори в групата, имайки поради победа на ПСВ над Будьо/Глимт в Норвегия.

Рома стигна до сложни три точки при гостуването на ХИК Хелзинки след триумф с 2:1 . " Вълците " поведоха в края на първото полувреме и съумяха да се оправят макар изравнителния гол на противника. Победата на Жозе Моуриньо и компания изравни тима по точки с втория в група Е Лудогорец, който загуби от Бетис. В последния кръг от срещи Рома приема българския първенец на „ Олимпико “, като се нуждае от триумф с два гола разлика, с цел да си подсигурява място напред.
Люк де Йонг (л) се регистрира с гол и асистенция за ПСВ при успеха над Арсенал.
Вече са ясни четири тима, които не престават към 1/8-финалите в конкуренцията. Това са испанският Бетис, белгийският Юнион Сен Жилоаз, немският Фрайбург и унгарският Ференцварош.

Всички резултати в Лига Европа :

Група А:

Цюрих – Будьо/Глимт 2:1

ПСВ Айндховен – Арсенал 2:0

Група В:

АЕК Ларнака – Динамо Киев 3:3

Фенербахче – Рен 3:3

Група С:

Лудогорец – Бетис 0:1

ХИК Хелзинки – Рома 1:2

Група D:

Малмьо – Юнион Сен Жилоаз 0:2

Унион Берлин – Брага 1:0

Група Е:

Манчестър Юнайтед – Шериф Тираспол 3:0

Омония – Реал Сосиедад 0:2

Група F:

Лацио – Мидтиланд 2:1

Щурм Грац – Фейенорд 1:0

Група G:

Фрайбург – Олимпиакос 1:1

Нант – Карабах 2:1

Група Н:

Ференцварош – Монако 1:1

Цървена звезда – Трабзонспор 2:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР