Манчестър Юнайтед изигра един от най-силните си двубои през този

...
Манчестър Юнайтед изигра един от най-силните си двубои през този
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед взе скалпа на Манчестър Сити в градското дерби помежду им

Манчестър Юнайтед изигра един от най-силните си дуели през този сезон във Висшата лига и завоюва с 2:0 в гостуването си на лидера в класирането Манчестър Сити.

„ Червените дяволи “ демонстрираха, че колкото и да изостават като точки от противника си, когато се стигне до градското дерби, мотивацията е двойно по-голяма и класирането няма значение.

Попаденията за 20-кратния първенец на Англия бяха дело на Бруно Фернандеш от дузпа и Люк Шоу.

Така серията от 21 следващи победи във всички шампионати на " небесносините " завърши. Разликата сред двата гранда към този момент е 11 пункта в интерес на Сити.

Още в първата минута пробив на Рашфорд му разреши да подаде на Марсиал, а офанзивата приключи с нарушаване на Жезус в наказателното поле и Антъни Тейлър уточни бялата точка. С отговорността се нагърби Бруно Фернандеш, който стреля мощно в десния ъгъл и означи 16-ия си гол за сезона - 0:1.

В 4-ата минута Кансело загуби обикновено топката от Фернандеш, Шоу овладя незабавно и шутира с десния крайник, само че право в Едерсон.

Едва 5 минути по-късно Сити погледна по-сериозно към вратата на Юнайтед. Гюндоган откри пространство пред пеналтерията и изстреля топката, само че право в Хендерсън.

В 16-ата минута Де Бройне сгреши обикновено подаване в центъра, Фред го пресече и незабавно пусна късо към Рашфорд, който насочи мощен удар, само че Едерсон плонжира и избави.

3 минути по-късно още веднъж Илкай Гюндоган опита шанса си от към 20 метра, но в навън.

В 38-ата минута Гюндоган дриблира и влезе в наказателното поле, само че Линдельов го притисна и изстрелът на германеца не затрудни Хендерсън.

В 43-ата минута Кевин де Бройне извърши отличен директен свободен удар, само че след лек рикошет в стената се стигна до ъглов удар. След неговото осъществяване обаче отбраната се оправи и почисти.

При последната офанзива на Сити за първото полувреме Марез овладя вдясно в наказателното поле и стреля ниско по диагонала, само че коженото кълбо мина на сантиметри от страничния дирек.

В 48-ата минута Жезус получи с тил към вратата в наказателното поле и я чукна към връхлитащия Родри, който с десния крайник нацели лявата греда.

По-малко от две минути по-късно Люк Шоу се изстреля по левия фланг на контраофанзива, направи рейд от над 30 метра, продължи към Рашфорд, който му върна в наказателното поле и левия краен защитник препарира Едерсон с безмилостен удар в долния ляв ъгъл за 0:2.

В 60-ата минута Де Бройне извърши заучено от ъглов удар, а Рияд Марез откри топката от воле, само че над очертанията.

8 минути по-късно Скот Мактомини падна на границите на наказателното поле с топка в крайници, само че тя продължи пътя си към Марсиал, който от непосредствена непосредственост стреля, но Едерсон се намеси отлично.

В 75-ата минута Кевин де Бройне подаде от десния фланг към Фил Фоудън, който се завъртя и шутира, само че вдясно от очертанията.

В 83-ата минута Рубен Диаш центрира към Джон Стоунс, който се извиси над Уан-Бисака, само че топката профуча над напречната греда.

120 секунди по-късно пък Де Бройне постави коженото кълбо на главата на Стърлинг, само че ударът му мина вляво от вратата.

В предпоследната минута точно белгийският вълшебник Де Бройне въплъти днешното показване на " жителите " с безпределно нескопосано за неговата класа осъществяване от дъгата на наказателното поле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР