Манчестър Юнайтед и Саутхпемтън не успяха да се победят в

...
Манчестър Юнайтед и Саутхпемтън не успяха да се победят в
Коментари Харесай

Обезкървен и скучен Юнайтед не пребори светците

Манчестър Юнайтед и Саутхпемтън не съумяха да се победят в мача от 21-ия кръг на Висшата лига. Двубоят бе белязан от извънредно неприятно събитие, при което пострада футболистът на "червените дяволи " Ромелу Лукаку. Той бе изведен на носилка още в 8-ата минута на срещата, откакто получи нечовечен удар в тила.

Още в 4-ата минута “червените дяволи” имаха отлична опция да открият резултата. Тогава Пол Погба откри Хуан Мата отдясно, който центрира в наказателното поле към Ромелу Лукаку. Белгиецът съумя да засече с глава, само че опитът му мина над напречната греда.

В 7-ата пък Джеймс Уорд-Праус се озова на отлична позиция за пукотевица. Той опита да преодолее вратаря с удар в долния десен ъгъл, само че Давид де Хеа го отхвърли с положително избавяне.

Минута по-късно обаче Ромелу Лукаку получи ужасяваща травма в главата. Уесли Худ нанесе нечовечен удар в тила на белгиеца който опита да му отнеме топката във въздуха. Вместо това обаче главата на футболиста на “светците” срещна тази на Лукаку и той се строполи на тревата. Медицински екип неотложно се втурна, с цел да дефинира положението на футболиста, а положителната вест бе, че е в схващане. Няколко минути бяха нужни, с цел да изведат Лукаку от терена, а Жозе Моуриньо бе заставен да направи промяна и да вкара в игра Маркъс Рашфорд.

В 27-ата минута домакините огранизираха отлична офанзива, а добре позиционираният Хуан Мануел Мата стигна първи до отбита топка и стреля, прицелвайки се в долния десен ъгъл. Алекс МакКарти обаче реагира великолепно, с цел да осуети опита му.

“Червените дяволи” изявиха искания за дузпа в 33-ата минута на мача. Джеси Лингард получи топката в наказателното поле, атрактивно се обърна и опита да насочи удар. Кълбото обаче срещна ръката на Мая Йошида, само че основният арбитър Крейг Поусън остави играта да продължи. Трябваше ли реферът да отсъди дузпа, преценете сами от видеото.

В 50-ата минута Шейн Лонг доближи до точно подаване и се озова очи в очи с вратаря, само че би право в Давид де Хеа, който внимаваше.

Грозни дейности от страна на Ашли Йънг в 51-ата минута на мача сред Манчестър Юнайтед и Саутхемптън от 21-ия кръг на Висшата лига. 32-годишният халф удари съзнателно с лакът в корема футболиста на "светците " Шейн Лонг. Ирландецът се строполи на земята, само че нарушаването на Йънг избяга от зоркия взор на основния арбитър Крейг Поусън и той остави играта да продължи.

В 76-ата минута Душан Тадич стреля от воле от границата на наказателното поле след рикошет, само че топката прелетя тъкмо около лявата греда.

В 82-ата минута гол на Пол Погба бе анулиран поради засада. Йънг прати топката в наказателното поле, където Неманя Матич стреля, само че Алекс Макарти мазета. При добавката Погба мушна кълбото в мрежата на “светците”, само че страничният рефер беше вдигнал флага си за засада.

Така “червените дяволи” отстъпиха второто място на Челси, които по-рано разгромиха Стоук Сити с 5:0. В момента Юнайтед е на третата позиция с актив от 44 точки, на 14 точки от водача Манчестър Сити. Саутхемптън е 13-и с 20.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР