Манчестър Юнайтед и последният в класирането Шефилд Юнайтед играят при

...
Манчестър Юнайтед и последният в класирането Шефилд Юнайтед играят при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Юнайтед 2:2 Шефилд Юнайтед, Бруно изравни от дузпа

Манчестър Юнайтед и последният в класирането Шефилд Юнайтед играят при в отсрочен дуел от 29-ия кръг на британската Висша лига.  Джейдън Богъл откри в 35-ата след груба неточност на вратаря Андре Онана, само че Хари Магуайър изравни в 42-ата минута. Бен Бреретон Диас даде нов задатък на гостите в 50-ата минута. Капитанът Бруно Фернандеш изравни от дузпа в 61-ата минута. Срещата на стадион „ Олд Трафорд “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата.

„ Червените дяволи “ се класираха за втория си следващ край във ФА Къп в неделя, само че беше мъчно да се откри последовател на Юнайтед, който да е изключително удивен от метода, по който го реализира. Отборът на Ерик загар Хаг, който поведе с 3:0 против Ковънтри Сити, имаше необикновен шанс да в профил втородивизионния отбор на „ Уембли “ с дузпи и беше съществено подложен на критика от медиите в страната и от последователите на отбора.

И защото е малко евентуално Висшата лига да има пет тима, които да се състезават в Шампионската лига през идващия сезон, силите им ще бъдат ориентирани към спечелването на трофея от ФА Къп. В момента Юнайтед изостава от 16 точки от четвъртия Астън Вила, като е изиграл два мача по-малко.

Все отново от тях ще се чака да победят тима на Шефилд Юнайтед, който няма победа от 10 февруари и евентуално ще се завърне в Чемпиъншип през идващия сезон. Последователните провали от Брентфорд и Бърнли оставиха тима Крис Уайлдър на 10 точки от спасението при пет мача до края на акцията.



Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Ерик загар Хаг, имаше съществени проблеми с отсъстващи играчи, най-много в отбрана. На вратата бе Андре Онана, а пред него действаха Диого Далот, Каземиро, който още веднъж беше преквалифициран в централен защитник, Хари Магуайър и Аарън Уан-Бисака. Кристиан Ериксен беше предпочетен пред Скот Мактоминей за центъра на терена, който си партнираше с Коби Мейно. Това бе и първи старт за датчанина от месец януари насам. Антони и Алехандро Гарначо действаха по фланговете, а капитанът Бруно Фернандеш беше ситуиран зад Расмус Хойлунд, който водеше офанзивата.

Наставникът на Шефилд Юнайтед – Крис Уайлдър, заложи на вратата на Уесли Фодерингам, който бе предпочетен пред Иво Гърбич. Густаво Хамер пък се възвърне от травмата си действаше в центъра, а измежду титулярите бе и младежът Оливър Арбластър с капитанската лента. В предни „ остриетата “ разчитаха на Бен Бреретон Диас и Камерън Арчър.

 /   / 

Още преди да са изтекли и 30 секунди от срещата Манчестър Юнайтед имаше късмет да открие резултата, когато Диого Далот получи на сериозна отдалеченост от вратата на гостите, само че реши да стреля и го направи брилянтно, като топката влизаше тъкмо под гредата на Уесли Фодарингам, който съумя да избие кълбото над напречната греда в корнер.

" Червените дяволи " натиснаха в началните минути и се настаниха надълбоко в половината на Шефилд, въпреки че нови чисти обстановки липсваха. В 12-ата минута капитанът Бруно Фернандеш центрира от ъглов удар към границата на вратарското поле, където Каземиро засече с глава, само че над вратата.

Гостите дадоха отговор в 14-ата минута, когато Алехандро Гарначо сбърка в подаването си, което разреши на Камерън Арчър да напредне и да стреля ниско пред наказателното поле, само че на безвредна отдалеченост около лявата греда на Андре Онана в навън. Минута по-късно Бен Бреретон Диас получи отляво в наказателното поле и стреля сред краката на Каземиро, само че право в ръцете на Онана.

В 17-ата миута Гарначо влезе отляво в пеналтерията и шутира по диагонала, само че без проблеми за Фодарингъм. Четири минути по-късно Кристиан Ериксен получи пред дъгата на наказателното поле и стреля мощно, само че и високо.

Секунди по-късно " алените дяволи " пропуснаха нова чудесна опция да открият резултата. Гарначо направи чудесно двойно подаване с Антони пред наказателното поле, след което аржентинецът влезе в наказателното поле, разноски се несмущаван и стреля от към точката за дузпа, само че още веднъж Фодарингъм се намеси ослепително и избави.

В 31-ата минута Ериксен изведе по превъзходен метод зад отбраната на Шефилд Расмус Хойлунд, който обаче избяга от най-хубавата позиция за изстрел, само че въпреки всичко нанесе тавъв от дребен ъгъл в наказателното поле, само че стражът на гостите го парира.

Въпреки натиска на домакините, Шефилд Юнайтед обаче шокира „ Олд Трафорд “ с попадение в 35-ата минута след голяма неточност на Онана. Гостите притиснаха противника си пред наказателното му поле, като Каземиро върна топката за своя вратар. Камерунецът обаче въобще не погледна на кого подава и го направи тъкмо сред Хари Магуайър и Далот, което разреши на Джейдън Богъл да открадне кълбото, да навлезе отдясно в наказателното поле и в близкия ъгъл на Онана означи за 0:1.

След това " алените дяволи " още веднъж потеглиха в офанзива и в 39-ата минута Фернандеш шутира мощно от сериозна отдалеченост, като бе прецизен, само че в ръцете на Фодарингъм.

Три минути преди края на първата част обаче Ман Юнайтед изравни резултата. Бруно центрира от свободен удар, само че топката беше изчистена. Гарначо я настигна на левия фланг и центрира на първа греда, където Магуайър изпревари Мейсън Холгейт и с глава отклони тъкмо към далечния ъгъл за 1:1.

Малко преди приключването на постоянните 45 минути Юнайтед можеше даже да обърне резултата. Онана откри с прекрасен дълъг пас Далот пред дъгата на наказателното поле, а португалецът откри с едно допиране Гарначо, който шуттира с десния крайник, само че за следващ път Фодарингъм се намеси и избави.

⚖️ Level at the break. ||
— Manchester United (@ManUtd)
Само пет минути след почивката Шефилд Юнайтед нанесе нов пестник по упоритостите на Манчестър Юнайтед, вкарвайки втори гол. Домакините не се ориентираха добре при едно осъществяване на тъч отляво по офанзивата на гостите, след което Густаво Хамър задържа добре пред наказателното поле и изчака точния миг, с цел да изведе отляво в пеналтерията Бен Осбърн. Той пък центрира ниско с десния крайник към границата на вратарското поле, където Бен Бреретон Диас беше пропуснат и засече с десния крайник за 1:2. 

След попадението Ерик загар Хаг реагира и пусна в игра Амад Диало на мястото на Антони.

След тъкмо час игра обаче „ алените дяволи “ получиха право да изпълнят дузпа, която беше отсъдена за нарушаване на Остин Тръсти, който задържа в наказателното си поле Магуайър и съдията уточни бялата точка. С осъществяването се зае Бруно Фернандеш, който вратаря Фодарингъм в противоположния ъгъл – 2:2 в 61-ата минута.

 



LIVE  |

0:1 Джейдън Богъл 35'

1:1 Хари Магуайър 42'

1:2 Бен Бреретон Диас 50'

2:2 Бруно Фернандеш (к) (дузпа) 61'

Висша лига, 29-и кръг

Главен арбитър: Майкъл Салисбъри, Англия

Стадион: „ Олд Трафорд “, Манчестър, Англия

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР