Манчестър Юнайтед и Ливърпул няма да имат право да се

...
Манчестър Юнайтед и Ливърпул няма да имат право да се
Коментари Харесай

Решението на ФИФА блокира Манчестър Юнайтед и Ливърпул ИЗВЪН от Световното клубно първенство - но Арсенал има надежда

Манчестър Юнайтед и Ливърпул няма да имат право да се състезават в обновеното Световно клубно състезание през 2025 година - даже в случай че някой от тях завоюва шампионата през идващия сезон Лига.

ФИФА ще направи големи промени в своето клубно съревнование за шатра след изданието през 2023 година, което сега се организира в Саудитска Арабия. Съществуващият формат вижда първенците на всеки континент да се изправят в годишен шампионат за установяване на най-хубавия тим в света.

И въпреки всичко Световното клубно състезание в никакъв случай не е пленявало въображението на публиката от основаването си през 2000 година като Шампионска лига притежателите съвсем постоянно го печелят. Манчестър Сити ще се изправи против японския Урава Ред Даймъндс на полуфинала на настоящия шампионат във вторник, като бразилският Флуминензе или египетският Ал Ахли чакат на финала в петък.

FIFA желае да трансформира Световното клубно състезание в едно от най-престижните надпревари в играта и ще го разшири от седем на 32 тима за изд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР