Манчестър Юнайтед и Лестър завършиха наравно 1:1 в среща от

...
Манчестър Юнайтед и Лестър завършиха наравно 1:1 в среща от
Коментари Харесай

Юнайтед и Лестър поделиха точките на “Олд Трафорд”

Манчестър Юнайтед и Лестър приключиха наедно 1:1 в среща от 31-ия кръг на британската Висша лига. На “Олд Трафорд ” всичко най-любопитно се случи след почивката.

Келечи Ихеаначо откри резултата за “лисиците ” в 63-та минута след чудесно центриране на Джеймс Мадисън, който получи пас от спрелия офанзива на домакините Кийрнан Дюсбъри-Хол. Радостта на гостите търпя единствено три минути. Каспер Шмайхел не почисти решително топката и манчестърци доближиха до опция за удар посредством неотдавна подписалия нов контракт Бруно Фернандеш. Португалският национал стреля, Шмайхел мазета, само че топката попадна на пътя на Фред, който от близка отдалеченост не сбърка и върна “червените дяволи ” в конфликта. Ихеаначо имаше късмет да изведе още веднъж възпитаниците на Брендан Роджърс с едни гърди напред, само че пропусна преференциално състояние след неточност на Джейдън Санчо, а Давид де Хеа сподели страховит инстикт, с цел да отрази рисков изстрел с глава на състезател на гостите.

В 80-та минута Мадисън прониза испанския пазач след пас на голмайстора за първия гол, само че попадението бе анулирано след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР) заради нарушаване на Ихеаначо против Рафаел Варан към границата на наказателното поле. В края воденият от Ралф Рангник отбор можеше да стигне до трите точки, само че Уесли Фофана се намеси уверено при подаване в наказателното поле, избивайки в корнер. Това бе нов удар по упоритостите на манчестърци за място в топ 4, като тимът е към този момент шести с 51 точки, на три от четвъртия Арсенал, който обаче е с два мача в запас. Лестър е девети с 37 пункта.

За “лисиците ” следва домакинство на ПСВ Айндховен в първи четвъртфинален мач от Лига Европа, преди отборът да одобри Кристъл Палас в шампионата, до момента в който “червените дяволи ” гостуват на закъсалия Евертън в Премиършип идната събота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР