Манчестър Юнайтед и Челси се класираха за осминафиналите в Шампионската

...
Манчестър Юнайтед и Челси се класираха за осминафиналите в Шампионската
Коментари Харесай

Челси, Байерн и Ман Юн напред в Шампионската лига! Резултати...

Манчестър Юнайтед и Челси се класираха за осминафиналите в Шампионската лига и се причислиха към Ювентус, Байерн, Ливърпул и Аякс. " Червените дяволи " си обезпечи " виза " за следващта фаза, откакто надви по-рано довечера с 2:0 в гостуването си на Виляреал, а лондончани съкрушиха с гръмкото 4:0 гостуващия Ювентус.

Малко по-рано довечера завършиха двата ранни мача от днешната стратегия на Шампионската лига, която навлиза във все по-напрегнат стадий от груповата фаза. Манчестър Юнайтед съкруши с 2:0 като посетител Виляреал и с това си подсигурява присъединяване в идната фаза. В късният дуел от групата Аталанта приключи наедно 3:3 в гостуването си на Йънг Бойс и по този метод резервира шансове за класиране, а в последният кръг ще се изправи точно против " жълтата подводница ".

В група " Е " Байерн към този момент е сигурен осминафиналист, като през днешния ден си подсигурява първото място в групата, побеждавайки с 2:1 като посетител Динамо (Киев). Барселона пък е хазаин на Бенфика, като за каталунците е значимо да завоюват, тъй като с победа ще си подсигуряват място в идната фаза. В момента Аталанта гостува на Йънг Бойс. Португалците обаче също се нуждаят от трите точки, с цел да запазят шансове за излизане от групата.
В група " G " единствено един тим може още през днешния ден да се причисли към осминафиналистите и това е Република България Залцбург. За задачата австрийците би трябвало да победят Лил като посетител. Френският първенец обаче също излиза за победа, с която може да оглави краткотрайното класиране в групата и да направи значима крачка към елиминациите. Другият мач сред Севиля и Волфсбург също крие сериозна конспирация, изключително за гостите, които при загуба дефинитивно ще се сбогуват с очакванията за продължение напред.

В група " Н " към този момент имаме един сигурен тим на 1/8-финалите и това е Ювентус. " Старата госпожа " ще играе за достойнството си и с цел да си подсигурява първото място против Челси на " Стамфорд Бридж ". Италианците се нуждаят от победа или тъждество, с цел да изпълнят задачата си. Лондончани също имат късмет още през днешния ден да намерят място в идната фаза, в случай че не изгубят този мач, или в случай че Зенит не победи Малмьо. Руският първенец пък е задължен да завоюва гостуването си в Швеция и да се надява на помощ от Юве, с цел да резервира теоритични шансове за излизане от групата.

Група „ E “
Динамо Киев - Байерн 1:2
0:1 Роберт Левандовски (14), 0:2 Кингсли Коман (42), 1:2 Денис Гармаш (70)

Барселона - Бенфика 0:0

Група „ F “
Виляреал - Манчестър Юнайтед 0:2
0:1 Кристиано Роналдо (78), 0:2 Джейдън Санчо (90)

Йънг Бойс - Аталанта 3:3
0:1 Дуван Сапата (10), 1:1 Джордан Сибатчеу (39), 1:2 Хосе Луис Паломино (51), 2:2 Винсент Сиеро (80), 3:2 Силван Хефти (84), 3:3 Луис Муриел (88)

Група „ G “
Лил - Република България Залцбург 1:0
1:0 Жонатан Давид (31)

Севиля – Волфсбург 1:0
1:0 Жоан Жордан (13)

Група „ Н “
Челси - Ювентус 4:0
1:0 Трево Чалоба (25), 2:0 Рийс Джеймс (56), 3:0 Калъм Хъдсън-Одой (58), 4:0 Тимо Вернер (90+5)

Малмьо – Зенит Санкт Петербург 1:1
1:0 Сьорен Рикс (28), 1:1 Ярослав Ракитский (90+2-дузпа)

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР