Манчестър Юнайтед и Челси играят при резултат 2:1 в дербито

...
Манчестър Юнайтед и Челси играят при резултат 2:1 в дербито
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Юнайтед - Челси 2:1, Мактоминей с втори гол

Манчестър Юнайтед и Челси играят при резултат 2:1 в дербито на междинния 15-и кръг в британската Висша лига. Скот Мактоминей вкара два, а сред тях Коул Палмър изравни.

Срещата е с начален час 22:15 и ще бъде предавана по DIEMA SPORT 2.

На страницата Gong.bg също може да следите дуела от " Олд Трафорд " минута по минута.

От първия съдийски сигнал Юнайтед опита да наложи волята си и секунди след началото Хойлунд накара Санчес да избавя. В идващите минути няколко центрирания на „ алените дяволи “ всяха ужас в „ синята “ защита, преди в осмата минута да бъде отсъдена дузпа за домакините.

Наказателният удар бе отсъден за настъпване на Енцо Фернандес против Антони, само че нагърбилият се с осъществяването Бруно Фернандеш пропусна. При добавката Люк Шоу прати топката над вратата.

Две-три офанзиви по-късно Михайло Мудрик излезе на добра позиция и стреля в близкия ъгъл на Онана, който камерунецът бе покрил, а и топката се отби в гредата. В идващия момент пристигна и идващото състояние за Юнайтед - първо Гарначо, а след това и Антони се пробваха да затруднят Санчес.

В 19-ата минута резултатът бе открит. Юнайтед разви следващата си многоходова офанзива, а след блокиран от Кукурея удар, топката се озова у Мактоминей. Шотландецът с две докосвания прати кълбото в левия низък ъгъл на Санчес.

В идващите минути Челси опита да отговори. При една бърза офанзива на гостите Николас Джаксън пусна прекомерно късо подаване към Мудрик, което Далот пресече. В 25-ата минута Стърлинг падна в наказателното поле и играчите в синьо желаеха дузпа, само че Крис Кавана не реши, че има учредения за такава. Арбитърът не получи и сигнал от ВАР стаята.

Малко след изминаването на половин час игра домакините направиха нов огромен пропуск. Мактоминей първо стреля с глава от близко, ударът му бе избавен от Санчес, а при добавката шотландецът още веднъж не съумя да преодолее стража.

След 60 секунди и Челси имаше късмет - Джаксън изскочи самичък против Онана, само че не съумя да го преодолее.

Три минути по-късно Мудрик напредна на скорост и шутира в близкия ъгъл, само че рикошет и сантиметри го разделиха от гол.

В последната постоянна минута от първата част резултатът бе подравнен най-накрая. Палмър си откри място за пукотевица на границата на наказателното поле и с техничен удар по тревата матира Андре Онана за 1:1.

Челси стартира по-уверено второто полувреме и четири минути след началото му стигна до голова заплаха. При центриране от корнер топката бе продължена към Джаксън, който от близко с глава не съумя да означи.

Постепенно домакините се окопитиха и също започнаха да нападат по-опасно, като в 55-ата минут Гарначо направи пробив отляво и стреля към далечната греда, като не бе по никакъв начин надалеч.

Пет по-късно и другото крило Антони стреля от границата на пеналта и след рикошет топката подло се насочи към вратата, само че мина настрана.

Точно в средата на втората част Юнайтед още веднъж поведе и още веднъж с гол на Мактоминей. Гарначо центрира отляво към Хойлунд, само че Мактоминей се изплъзна на Колуил и от няколко метра прати топката в мрежата на Санчес за 2:1.

Юнайтед можеше да вкара и трети гол, откакто Санчес подари една топка в краката на Фернандеш, а Мактоминей спринтира и получи топката, само че нанесе поразителен завършващ удар.

LIVE / Манчестър Юнайтед - Челси 2:1

1:0 Скот Мактоминей 19`

1:1 Коул Палмър 45`

2:1 Скот Мактоминей 69`

 

Манчестър Юнайтед:  Андре Онана, Диого Далот, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Люк Шоу, Скот Мактоминей, Софиян Амрабат, Антони, Бруно Фернандеш, Алехандро Гарначо, Расмус Хойлунд

Мениджър: Ерик загар Хаг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР