Манчестър Юнайтед финализира трансфера на Ромелу Лукаку от Евертън на

...
Манчестър Юнайтед финализира трансфера на Ромелу Лукаку от Евертън на
Коментари Харесай

Ромелу Лукаку официално е петият най-скъп футболист в историята

" Манчестър Юнайтед " завърши прехвърлянето на Ромелу Лукаку от " Евертън " на стойност 75 млн. паунда. Белгийският нападател подписа петгодишен контракт с " алените дяволи " с алтернатива за удължение на договора с още един сезон до лятото на 2023 година

Видео:

-->

Така Лукаку се трансформира в петия най-скъп футболист в историята на футбола след Пол Погба, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин. Според " Скай Спортс " и Би Би Си към 75-те милиона " Юнайтед " ще заплати на " Евертън " още 15 млн. като бонус при положително показване на острието.

Лукаку вкара 26 гола в 39 мача във всички шампионати през предишния сезон. Откакто " Евертън " го взе чартърен през 2013 година от " Челси " белгийският национал означи цели 71 попадения в 133 дуела и се трансформира в един от най-ефективните нападатели във Висшата лига.

#RedRom pic.twitter.com/yQZGS4kaiU
— Manchester United (@ManUtd) 10 July 2017

" Ромелу е огромна персона и огромен състезател, който пасва съвършено на " Манчестър Юнайтед ". Съвсем естествено е, че той желае да продължи развиването си в най-големия клуб. Ромелу е ужасно попълнение към нашия състав и нямам самообладание да работя с него още веднъж ", съобщи Жозе Моуриньо - мениджърът на 20-кратния първенец на Висшата лига.

" Това е най-големият клуб в света. Отбор, който е жаден да завоюва купата още веднъж, да господства в международен мащаб. Мечтая си да играя в " Юнайтед " още от дете. Когато ми се обадиха, не се замислих изобщо. Надявам се да стана част от историята на клуба. Време е да работя крепко, по-здраво и отпреди ", съобщи от своя страна 75-милионният Ромелу Лукаку преди първата си подготовка с отбора на лагера в Лос Анджелис.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР