Манчестър Юнайтед е регистрирал оперативна загуба от 36,9 милиона паунда

...
Манчестър Юнайтед е регистрирал оперативна загуба от 36,9 милиона паунда
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед с огромни загуби за миналия сезон

Манчестър Юнайтед е записал оперативна загуба от 36,9 милиона паунда за предишния сезон поради резултата от коронавирус пандемията, заяви изпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд.

За миналата година (1 юли 2020 - 30 юни 2021) приходите на "червените дяволи " са спаднали от 509 до 494,1 милиона паунда. Общата загуба на клуба за този интервал е 92,2 милиона (увеличение от близо 300 % спрямо предходната година), само че 66,6 милиона паунда от тях са не-кешови данъчни удръжки и не влизат в крайната сметка. Бюджетът за заплати на Юнайтед също е повишен доста - с 13,6 % до 322,6 милиона паунда. Добрата вест е, че има забележителен спад на дълга на клуба, който към този момент е 419,5 милиона спрямо 474 милиона година по-рано.

"Началото на новия сезон е вълнуващо с цялостни трибуни на "Олд Трафорд " за първи път от 18 месеца насам. Изключително радостни сме от завръщането на Кристиано Роналдо, както и привличането на Рафаел Варан, Джейдън Санчо и Том Хийтън, с което в допълнение подсилихме първия си състав и продължихме напредъка под управлението на Оле. Това стана допустимо, с помощта на нашия действен модел, който съчетава устойчиви вложения в тима и солидни комерсиални доходи ", разяснява Уудуърд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР